Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Policia local de Sant Quirze ensenya seguretat vial als alumnes de les escoles

Més de 200 nois i noies aprenen els riscs de ser ciclista i vianant i com evitar-los amb civisme i coneixement de les regles


La Policia local de Sant Quirze ensenya seguretat vial als alumnes de les escoles

La Policia local de Sant Quirze del Vallès ensenya durant tota aquesta setmana els alumnes de les escoles del municipi a circular amb seguretat. Més de 200 nois i noies participen en aquesta campanya, en la qual agents del cos imparteixen sessions a cada centre perquè els nois i noies aprenguin quins són els principals riscs de la circulació, la necessitat de regles i les conductes segures.

Les sessions consten de dues parts i compten amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra. En la primera, es proposen jocs i proves creats per facilitar la percepció del risc. La segona és del tot pràctica i consisteix en l'adopció de diferents rols a la via pública. Uns alumnes fan de conductors, amb bicicleta; uns altres, com a vianants; fins i tot alguns actuen com a agents de policia. Aquesta part pràctica es realitza en un circuit annex al camp de futbol municipal.

Entre les novetats que s'han introduït en aquesta campanya per reforçar les conductes segures i el compliment de la normativa hi ha l'ús del casc per part dels ciclistes. “El reglament ha canviat recentment i és importantíssim que sensibilitzem tant els pares com els infants”, ha explicat avui el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Jaume Cols, en assistir a una de les sessions.

La Policia local de Sant Quirze del Vallès realitza al llarg de l'any diferents accions de sensibilització i educació vial a les escoles amb l'objectiu de promoure les actituds segures i cíviques en la circulació. Les actuacions se centren principal en els cursos de P-5, primer, segon, quart i sisè.

L'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, que també ha assistit a la sessió d'avui, ha subratllat que “l'educació viària és una qüestió sensible, perquè des de molt petits usem la via pública i afrontem uns riscs. I a més, estem ajudant a formar en civisme els nostres infants”.