Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

La 14a Mostra Gastronòmica de Sant Quirze se celebrarà del 3 al 7 de juny

Restaurants i comerços oferiran degustacions i maridatges i un taller de cuina amb café i productes de comerç just


La 14a Mostra Gastronòmica de Sant Quirze se celebrarà del 3 al 7 de juny

La Mostra Gastronòmica de Sant Quirze del Vallès, que enguany arriba a la catorzena edició, obre portes el proper 3 de juny i se celebrarà fins al 7 de juny. Durant cinc dies, restaurants i comerços locals oferiran degustacions de tota mena, hi haurà un circuit de tapes i també un taller de cuina amb café i productes de comerç just.

La Mostra és una oportunitat per conèixer la gastronomia local amb una doble aposta: assaborir els plats tradicionals i, a la vegada, donar a conèixer les noves propostes i innovacions dels restauradors del municipi.

A més dels establiments participants, els dos grans escenaris del certamen seran la Masia Can Feliu i la Masia Can Barra, que acolliran les dues degustacions multitudinàries dels dies 6 i 7, la primera, i una jornada de tast de vins, caves, escumosos i destil·lats, el dia 5, la segona.

A Can Feliu, el dia 4, es podran tastar, a més, plats tan suggerents com una crema d'alvocat al café o una amanida amb vinagreta de café. No es tracta únicament d'una curiositat gastronómica: també és una acció solidària per promoure la cuina amb productes provinents del comerç just.

El Mercat Ecològic del Vallès, que s'instal·larà a la rambla Lluís Companys el matí del dia 7, serà un altre dels escenaris de la Mostra i oferirà un esmorzar de forquilla amb productes ecològics del propi mercat. Però la festa haurà començat el dia 3 amb una sessió de tapes: cinc degustacions que es maridaran amb cinc vins o caves, que organitzen El Niu del Mussol i Lossum Espai Gastronòmic.

Els tiquets poden adquirir-se anticipadament, a partir d'aquest dijous, a tres comerços locals: Estanc Pau Casals, L'Estanc del Mas Duran i Valero Forn Tradicional.

Els establiments que participen en la catorze Mostra Gastronòmica de Sant Quirze són: Artbo Pastisseria, Avui no cuino, Buc Restaurant, El Niu del Mussol/Lossum Espai Gastronòmic, La Manduca, Lletonet La Llar del Bon Café, NSQ Sant Quirze, Pizzeria i Rostisseria Pollo Loco, Sushi Tast, Pastisseria Mix i D'gusta. Organitza el certamen l'Ajuntament de Sant Quirze, amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de Sabadell.

La regidora de Comerç de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, Míriam Casaramona, ha explicat que “la Mostra Gastronòmica dinamitza també, durant uns dies, el comerç local, concretament el sector de la restauració i l'alimentació”. Casaramona afegeix que “confio que mantindrem l'èxit de públic de la passada edició, si no el superarem, i això serà bo perquè, a banda l'efecte econòmic directe i la promoció, també farem poble”.
 

Programa complet de la Mostra Gastronòmica