Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Sant Quirze assessora els joves per ajudar-los a trobar feina

El servei de Joventut dóna suport personalitzat al segment d'edat amb més atur


Sant Quirze assessora els joves per ajudar-los a trobar feina

El servei de Joventut de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s'ha dotat enguany d'una assessoria d'ocupació per donar informació i assessorament per a la recerca de feina. A més, ha posat en marxa accions formatives adreçades específicament al jovent de Sant Quirze, que els ajudin a trobar feina.

La regidora de Joventut, Míriam Casaramona, explica que “la conjuntura social i la situació d'atur, que pateixen especialment els joves, fa necessari actuar amb totes les eines que tinguem disponibles”. Casaramona afegeix que “per això estem dotant el servei de Joventut amb recursos per donar suport el jovent en la recera de feina, oferint-los assessoraments personalitzats i unes càpsules formatives”.

L'assessorament ofert està connectat amb el servei municipal d'Ocupació, ja que els usuaris són derivats a la borsa de treball amb la qual treballa l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

La formació és part destacada del servei que s'ofereix, ja que no es tracta exactament de donar feina, sinó de ensenyar a trobar-ne. Les càpsules o píndoles formatives tenen aquesta finalitat. Amb un format breu, àgil i entenedor, ensenyen els recursos i les estratègies per trobar feina.

Hi ha tres píndoles formatives. La primera consisteix a explicar com incorporar-se a una borsa de treball, com elaborar el currículum i les cartes de presentació i com preparar una autocandidatura. La segona píndola és un entrenament per una entrevista de treball. I la tercera se centra en l'ús d'internet i les xarxes socials per millorar les opcions en la recerca de feina.