Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L'Ajuntament posa en marxa la tramitació electrònica d'empreses

Es podran constituir les formes jurídiques més habituals i fer tots els tràmits gratuïtament i en una sola visita


L'Ajuntament posa en marxa la tramitació electrònica d'empreses

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès facilitarà la creació d'empreses i aplanarà el camí als emprenadors, tot implantant al municipi un Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) que simplificarà la tramitació electrònica d'empreses. Aquesta mesura s'afegeix a les que ja ha posat en marxa l'Ajuntament per col·laborar a la dinamització de l'economia local i la recuperació.

El valor d'aquest servei és que permet constituir, de manera telemàtica i gratuïta, les formes jurídiques més habituals: autònoms, Societat de Responsabilitat Limitada (SL) i Societat Limitada Nova Empresa (SLNE), mitjançant el Document Electrònic Únic. En aquest document s'engloben tràmits com l'alta a Hisenda, l'alta a la Seguretat Social o l'alta de treballadors, entre d'altres.

D'aquesta manera, els emprenedors que hi estiguin interessats poden legalitzar la seva activitat de forma pràcicament immediata i amb un únic desplaçament al Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, que acull la prestació del nou servei. Cal sol·liciar cita prèvia mitjançant correu electrònic a emprenedors@santquirzevalles.cat o trucant al 93 721 68 00.

El Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament s'ha constituït com a punt PAE, gràcies a un conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. L'objectiu d'aquest conveni és facilitar que els ens locals de la província de Barcalona que compleixin unes determinades condicions puguin prestar aquest servei.

“Serem un dels municipis pioners, ja que els PAE funcionen a poc més d'una vintena dels 307 pobles i ciutats de la demarcació de Barcelona”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Toni Rueda.

El regidor afegeix que “estem posant en marxa totes les línies d'acció a l'abast de l'Ajuntament per generar ocupació a Sant Quirze. En aquest cas, per la via de facilitar els tràmits administratius. En altres casos, amb accions concretes de planificació urbanística, com una de recent que redueix a la meitat la superficie de les naus als polígons industrials del municipi, per tal de facilitar la instal·lació de petites i mitjanes empreses”.

Rueda diu també que “tot això sense oblidar el suport, l'assessorament i l'acompanyament que es presta des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, que enguany compleix cinc anys”.