Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L'atur baixa un 3,2% a Sant Quirze durant el mes de maig

La baixada de la desocupació acumula un descens internanual del 13,3%


L'atur baixa un 3,2% a Sant Quirze durant el mes de maig

L’atur ha tornat a baixar novament a Sant Quirze del Vallès durant el mes de maig de 2014. Les persones demandants d’ocupació han estat 1.036, un 3,2% menys que el mes d’abril. Desprès d’aquesta nova baixada, l’atur a Sant Quirze queda en un 10,1% i és més a prop de trencar les dues xifres.

L’atur masculí ja ho ha aconseguit, ja que, amb 449 desocupats, se situa en el 8,3%. Tanmateix, l’atur femení és gairebé quatre punts més alt: el 12% (587 dones demandants de feina).

És més, l'índex d'atur a Sant Quirze acumula un descens interanual (en els dotze mesos anteriors) del 13,3%.

Per segments d’edat també baixa l’atur. Els aturats menors de 25 anys són ara 47 (2 menys); en la franja de 25 a 44 anys són 420 (26 menys); i els més grans de 45, 569 (6 menys). En percertatge, signifiquen, respectivament, el 5,8%, el 7,8% i el 14%.

Per sectors, l’atur continua concentrant-se en els serveis, seguits per la construcció i la indústria. Tanmateix, tots els sectors han vist baixar l’atur durant el mes de maig. Els que més, la construcció en general i algunes de les seves activitats especialitzades, les activitats administratives d’oficina, les branques industrials tèxtils i metal·lúrgiques, la restauració i el comerç.

Les dades de maig tornen a confirmar que els nivells d’atur de Sant Quirze són visiblement menys dolents que altres municipis de la comarca del Vallès Occidental. Malgrat que els aturats a Sant Quirze encara superen el miler, les persones inscrites com a demandants d’ocupació són sis punts menys que la comarca del Vallès Occidental; cinc punts menys que la mitjana catalana; i nou punts menys que la mitjana espanyola.