Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

El Consell Comarcal distribueix 729 lots de productes d’higiene, neteja i bolquers a 234 famílies de la comarca

Durant el primer trimestre d'enguany i amb la col·laboració dels ajuntaments, entre ells el de Sant Quirze


El Consell Comarcal distribueix 729 lots de productes d’higiene, neteja i bolquers a 234 famílies de la comarca

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en col·laboració amb els ajuntaments dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, ha distribuït el primer trimestre d’aquest any un total de 729 lots de productes d’higiene, neteja i bolquers. Aquests lots han arribat a 234 famílies de la comarca, amb un total de 795 persones beneficiaries dels municipis de Castellbisbal, Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.
 
Aquesta acció, és la resposta a  l’acord de la darrera reunió del plenari dels alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials per promoure accions de suport i subsistència bàsica a la població fràgil. Els alcaldes i alcaldesses d’aquests ajuntaments van sol·licitar explícitament al Consell Comarcal activar accions que donessin suport als bancs d’aliments, com atenció prioritària.
 
Aquesta actuació s’inclou dins el  projecte de població fràgil i inclusió social que porta a terme el Consell Comarcal amb l’objectiu de donar suport a les persones més vulnerables per lluitar contra la pobresa i afavorir l’equitat d’accés a recursos. Aquest projecte també inclou els ajuts d’urgència social i el banc de dispositius de suport a la dependència, entre d’altres actuacions que s’estan duent a terme.
 
La major part dels municipis del Vallès Occidental disposen de Bancs d’Aliments i projectes de subsistència per a les famílies amb dificultats socioeconòmiques, cobrint les necessitats més bàsiques amb aliments secs i en casos d’urgència subministres de llum, aigua i habitatge. S’ha detectat, però, una mancança de productes d’higiene personal, infantil i neteja de llar. Fruit d’aquestes necessitats detectades, s’han distribuït els 729 lots amb un pressupost de 5.014 euros.
 
Els lots han estat els següents:
 –321 lots d’higiene amb xampú/condicionador, dentífric (adult/júnior), compreses, raspalls de dents individuals, gel de dutxa i sabó de mans.
 –288 lots de neteja amb un netejador universal de 1’5 litres, rentaplats i detergent líquid.
 –120 lots de 54 bolquers.
 
Per fer la compra d’aquests productes es va cercar una empresa que, entre d’altres requisits, complís els criteris de proximitat territorial i compromís social, amb una cartera de productes de primera necessitat de preu econòmic.

 

Font: Consell Comarcal del Vallès Occidental