Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

172 usuaris habituals comparteixen ja cotxe a Sant Quirze

El servei creix gradualment amb altes noves cada mes


172 usuaris habituals comparteixen ja cotxe a Sant Quirze

El servei per compartir vehicle que ofereix l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha assolit aquest mes de maig la xifra de 172 usuaris habituals. Aquesta opció va implantant-se gradualment al municipi, ja que des de principis d'any van sumant-se mitja dotzena nous usuaris mensuals.

El grup més nombrós d'usuaris (57,1%) és el de conductors que ofereixen la resta de places del vehicle. Hi ha un 21,4% de passatgers que busquen plaça i, finalment, un altre 21,4% de conductors i passatgers que ja van plegats i busquen altres passatgers.

El principal motiu dels desplaçaments compartits és per treball (prop del 60%), seguit dels viatges ocasionals. La demanda per motius d'estudis és encara migrada i més petita encara per motiu de lleure. Són més habituals els viatges periòdics que els esporàdics. L'edat mitjana dels usuaris és de 39,4 anys, en el cas dels homes, i de 33,2, en el de les dones.

Les destinacions més freqüents són Barcelona, Sant Joan Despí, Girona, Terrassa i Sant Cugat del Vallès. En sentit invers, els orígens més habituals dels desplaçaments amb final a Sant Quirze són Barcelona, Barberà del Vallès, Sabadell, Badalona i Blanes.

Segons l'enquesta de satisfacció del servei, referida a 2013 i que ja va fer-se pública el passat mes de febrer, un 87% dels usuaris el considera molt útil.

Recordem que l'Ajuntament de Sant Quirze ofereix, mitjançant el seu web, un canal perquè les persones interessades a compartir cotxe puguin posar-se en contacte (cliqueu aquí). Per facilitar les coses, el web suggereix possibles punts de trobada, tot i que els usuaris poden quedar on vulguin. També es promouen específicament els desplaçaments als polígons industrials del terme municipal per pal·liar les mancances de mobilitat que encara tenen.

El servei de cotxe compartit busca fomentar un ús més racional del vehicle privat. És una altra alternativa en pro d'una mobilitat més sostenible, que té com a objectius reduir el trànsit i disminuir la contaminació i el consum energètic.