Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Alumnes dels cursos de català participaran a la final del concurs '300 fets de llengua'

Participants de tot Catalunya resoldran reptes lingüístics


Alumnes dels cursos de català participaran a la final del concurs '300 fets de llengua'

Una parella d’alumnes dels cursos de català de Sant Quirze participarà el dia 13 de juny a la final del concurs "300 fets de llengua" que s’ha fet a tot Catalunya durant el mes de maig. Rosa M. Bou i Pepi Bosch són la parella que, juntament amb una altra de Sabadell, representaran el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell a la final.

La Direcció General de Política Lingüística, dintre dels actes de commemoració del tricentenari 1714-2014, ha encarregat el joc "300 fets de llengua", que consta de 30 fitxes amb un fet –polític, social, històric o lingüístic- referent als darrers 300 anys d’història de la llengua catalana i un repte de caire lingüístic. La part de documentació ha anat a càrrec dels historiadors Joan Martí i Josep Moran i la part de joc ha estat elaborada per Màrius Serra i Oriol Comas.

Durant un mes, al final de la classe, els alumnes han jugat a resoldre els reptes de llengua lligats a fets de la nostra història: trobar anagrames, definir paraules, buscar paraules a partir d’un mot curt o que rimessin amb un mot proposat... I les millors parelles de cada centre de normalització –un total de 44- participaran a la final, amb nous reptes i amb importants premis: una tauleta tàctil, un lector de llibres electrònics, carnets del TRESC, caps de setmana a albergs de la Generalitat...  A més, totes parelles finalistes rebran un exemplar del joc. L’acte serà dirigit per Màrius Serra, Oriol Comas i Pau Vidal.