Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze neteja ara el gran llac del Parc de les Morisques

L’Ajuntament recorda que els llacs públics no són llocs per abandonar-hi peixos, tortugues i altres animals


Sant Quirze neteja ara el gran llac del Parc de les Morisques

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està realitzant la neteja del gran llac del Parc de les Morisques. Els treballs duren diversos dies, per les grans dimensions d’aquest estany artificial i pel fet que no s’havia buïdat completament en els catorze anys que fa que es va crear.

El buidatge de l’aigua facilita la retirada de fangs, canyes i els residus que pugui haver-hi, i la revisió, neteja i desinfecció de la instal·lació hidràulica. Aquestes tasques formen part del programa higienico-sanitari per prevenir la legionel·losi a les fonts ornamentals de Sant Quirze. La setmana passada ja va efectuar-se la neteja a fons del llac del Parc de Can Feliu.

Aquests treballs també serveixen perquè els espais verds del municipi llueixin al màxim. En aquest sentit, a partir d’aquesta neteja a fons s’aplicarà un nou servei de manteniment, per tenir sempre neta i clara l’aigua.

Durant el buidatge de llac de les Morisques, com ja va fer-se a Can Feliu, es rescaten tots els peixos, rèptils i amfibis que hi viuen. És condició indispensable que tots els especímens es rescatin vius. Els especímens recuperats són traslladats a un centre de la Generalitat.

A les Morisques s’han recuperat una trentena de peixos i unes 25 tortugues. L’Ajuntament aprofita per recordar que els llacs públics no són llocs per abandonar-hi animals. Els propietaris de mascotes han de tenir una actitud conseqüent i responsable, sense oblidar que poden haver-hi riscs sanitaris per les persones i la resta de fauna i poden introduir-se en el nostre medi espècies que en són alienes.