Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Desbrossament selectiu al Parc de Can Barra

La neteja compagina la prevenció de risc forestal i l'ús ciutadà amb el màxim respecte per l'ecosistema de ribera


Desbrossament selectiu al Parc de Can Barra

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha realitzat un desbrossament selectiu al Parc de Can Barra. El caràcter selectiu de la neteja ha volgut compaginar el gaudi humà del parc i la prevenció de riscos forestals amb el màxim respecte a l’ecosistema de ribera, tant a la vegetació com a la rica fauna que hi viu.

Per això, el desbrossament s’ha circumscrit a quatre tipus d’espai del Parc de Can Barra: l’entorn dels camins; l’entorn immediat de les pistes esportives; el perímetre dels bancs i fonts; i el perímetre del parc (marges dels carrers Avets i Llaurador, passeig de Can Barra i avinguda d’Antoni Gaudí).

El Parc de Can Barra és un espai verd al voltant d’un tram del Torrent de la Betzuca. La característica vegetació de ribera es troba en aquests moments en una època de floració d’herbes i arbustos, que donen aixopluc i aliment a un gran nombre d’ocells, els quals es troben en plena cria: el picot verd, l’oriol, el rossinyol, el picot garser…

El bon temps fa també que se n’incrementi l’ús ciutadà i a la vegada és procliu a possibles incendis de matolls. D’aquí la necessitat de realitzar un desbrossament, però garantint, com en totes les actuacions en els espais públics de Sant Quirze, el màxim respecte possible pel medi ambient.