Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Neteja de 9.000 metres quadrats del torrent del passeig de Can Barra per treure-hi la canya americana

És una espècie invasora que prolifera a aquesta riera i a altres indrets del terme municipal


Neteja de 9.000 metres quadrats del torrent del passeig de Can Barra per treure-hi la canya americana

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha començat una neteja i desbrossament del torrent del passeig de Can Barra amb la finalitat d’eliminar o si més no reduir la presència de la canya americana, una espècie invasora que prolifera a aquesta riera i a altres indrets del terme municipal. L’actuació es realitza en una superfície d’uns 9.000 metres quadrats del tram urbà del torrent, a la zona del passeig de Can Barra.

Els treballs són realitzats per la brigada municipal de medi ambient i es desenvoluparan les properes dos o tres setmanes. La canya americana està emparentada amb el bambú, mentre que la canya autòctona dels nostres rius i rieres és la canya mediterrània o canya del país.

En aquestes setmanes, els serveis municipals estan procedint, bé forma directa, bé de forma subcontractada, a realitzar diversos desbrossaments, coincidint amb l’època de màxima expansió de la vegetació. Els treballs es realitzen de forma del tot respectuosa i selectiva amb l’entorn natural propi de la zona.