Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Sant Quirze rep 42.746 euros per projectes de suport a l’empresa i reindustrialització a través de la innovació

Aquest dijous, jornada conjunta dels ajuntaments de Sant Quirze i Barberà del Vallès sobre nous models innovadors


Sant Quirze rep 42.746 euros per projectes de suport a l’empresa i reindustrialització a través de la innovació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut 42.746 de la Diputació de Barcelona per diferents projectes de suport a l’empresa i d’innovació. Les subvencions s’han atorgat a la iniciativa de Centre local de servei a l’Empresa i al Projecte I-Vallès d’Innovació, que Sant Quirze comparteix amb altres municipis (l’import total dels ajuts és de 110.256 euros).

El Centre local de servei a l’Empresa rep 90.000 euros. Es tracta, però, d’un projecte que Sant Quirze comparteix des amb Barberà del Vallès i Castellar del Vallès. Sant Quirze en té un 25% i, per tant, rep 22.500 euros.

Els centres locals són departaments d’ajuntaments que tenen l’objectiu de desenvolupar el teixit empresarial del seu territori, ajudant en la creació, consolidació i creixement de noves empreses i de les ja existents, tot millorant la seva competitivitat. A la demarcació de Barcelona n’hi ha més d’un centenar, de diferents tipologies, més bàsiques o més avançades, segons el catàleg de serveis que ofereixen.

Els serveis que es presten a Sant Quirze dins d’aquest projecte, des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, tenen a veure amb la informació i les consultes, els tràmits, els plans d’empresa i la formació.

De la seva banda, la Diputació ha aprovat també aportar 40.512 euros al Projecte I-Vallès d’Innovació. Aquesta acció és compartida al 50% entre Sant Quirze i Barberà del Vallès. Per això, cadascun dels dos municipis rebran 20.256 euros. El projecte està centrat en la innovació com a motor econòmic. “És a dir, treballem per aconseguir revitalitzar el teixit econòmic a partir de la la recerca i la innovació”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Toni Rueda. “La nostra voluntat”, afegeix el responsable municipal, “és que altres municipis del Vallès s’hi puguin incorporar”.

Precisament aquest dijous, 19 de juny, Barberà del Vallès acull una jornada d’aquest projecte. La sessió, que se celebrarà entre les 9 i les14 hores al Centre d’Empreses Nodus, és coorganitzada pels dos ajuntaments i està dedicada a la reindustrialització a través de la innovació i les xarxes. A la jornada s’analitzaran els nous models productius, les aplicacions industrials, el networking efectiu i la gestió de contactes i les noves fórmules de finançament. També es presentaran diversos casos d’èxit.

El programa té una part reservada als contactes entre les empreses i els emprenedors participants, ja que s’hi preveu una ronda d’entrevistes que permetin iniciar nous projectes i accedir a noves fórmules de col·laboració, cooperació, contractació i mercats.

La jornada està orientada a empreses del sector industrial: construcció de maquinària, indústria manufacturera, fabricació de material elèctric, indústria química, metal·lúrgia i alimentació i distribució.