Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze celebrarà la nit de Sant Joan amb una gran foguera

El Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze torna a recuperar aquesta tradició tan nostrada


Sant Quirze celebrarà la nit de Sant Joan amb una gran foguera

Tots els infants i les famílies que vulguin reviure com es confecciona una foguera de Sant Joan poden participar el proper dilluns 23 de juny al taller que ha organitzat el Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze amb aquesta finalitat. L'activitat començarà a les 11 del matí a l’aparcament de terra del costat del Mas Duran (rambla de Lluís Companys) amb la trobada de tots els nens i nenes que hi vulguin participar. A continuació es farà una recollida de llenya pels voltants. Els més grans podran anar a buscar llenya a botigues ja concertades i acompanyats de monitors. També durant aquest taller es farà la confecció del ninot, que s'ha de col•locar a la punta del pal central que és l'eix de la foguera.
 

Foguera
 

La nit de Sant Joan serà el moment de gaudir, després de sopar, de la tradicional foguera que s'haurà confeccionat al matí. La iniciativa començarà a les 23 hores amb l'arribada de la Flama del Canigó. A dos quarts de dotze s'encendrà la foguera. Tothom que vulgui, pot portar coca i menjar-la a la vora del foc. L'Ajuntament recomana prudència i control per part dels pares i mares sobre els més petits.
 
PROGRAMA:
 
Dia 23 juny
 
*Lloc i hora de trobada: A l'aparcament del Mas Duran a les 11 hores. Trobada de tots els nens i nenes que vulguin participar al taller (que acabarà a l’hora de dinar).
 
*Recollida de llenya (estarà amagada pels voltant del Mas Duran). Els més grans podran anar a buscar llenya a botigues ja concertades i acompanyats de monitors.
 
*Construcció del ninot (per col•locar a la punta del pal).
 
*Plantada del pal central (Fi del taller).
 
*23 hores: Arribada de la Flama del Canigó
 
*23:30 hores: Encesa de la foguera (Podeu portar coca per menjar-la al voltant de la foguera)
 
*Gresca i xerinola a càrrec dels Mandukos (Recomanem prudència i control per part dels pares i mares sobre els més petits)

La Foguera de Sant Joan està organitzada pel Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze i l'Ajuntament.