Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Representació de Sant Quirze en la final del concurs "300 fets de llengua"

Van ser la parella Rosa M. Bou i Pepi Bosch, alumnes dels cursos de català


Representació de Sant Quirze en la final del concurs "300 fets de llengua"

La parella Rosa M. Bou i Pepi Bosch, alumnes dels cursos de català, van ser una de les dues parelles que van representar el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell al concurs "300 fets de llengua" que es va celebrar divendres 13 de juny a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona. L'altra parella del CNL, formada per Francesc Miravet i Orquidea Tarragó, va ser una de les nou parelles guanyadores del concurs.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, van presentar el projecte, que té com a objectiu divulgar lúdicament la història de la llengua catalana a través del joc, les xarxes socials, un llibre i un concurs en què han participat més de 2.500 persones, alumnes i voluntaris del Consorci per a la Normalització Lingüística. D'aquests, 39 es van enfrontar a la final del 13 de juny.

La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona va acollir l'acte conduït pels creadors del joc i del concurs: l'enigmista i escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas, acompanyats pel filòleg i traductor Pau Vidal. L'activitat s'inclou en els actes del Tricentenari dels fets de 1714.


El projecte "300 fets de llengua", que ha posat en marxa la Direcció General de Política Lingüística a través del CPNL, s'emmarca dins de la commemoració del Tricentenari i pretén difondre els fets més rellevants de la nostra història i motivar l'aprenentatge de la llengua catalana d'una manera lúdica. També té l'objectiu de donar a conèixer les vicissituds del català per arribar al seu estatus actual: una llengua moderna i de prestigi.