Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El quirzetenc Eugeni Guillem codirigeix la pel·lícula de terror "Los inocentes"

Dijous 26 de juny, a la nit, el film podrà veure's al canal 33


El quirzetenc Eugeni Guillem codirigeix la pel·lícula de terror "Los inocentes"

Eugeni Guillem (Sant Quirze del Vallès,1975) és un jove director de cinema sorgit de l’Escola de Cinema (Escac) de Terrassa. Es gradua, amb altres talents emergents, codirigint “Los inocentes”, una pel·lícula de terror. Concretament del subgènere “slasher”: aquelles històries d’adolescents assassinats a base de ganivet i similars pel psicòpata de torn... Ens ho explica en aquesta entrevista.

–Per la seva edat, la seva és una vocació tardana?
–No, jo sempre he tingut clar que em volia dedicar al cinema. Però les circumstàncies personals i acadèmiques han fet que m’hi posi tard.

–Com ha sorgit el projecte de produir “Los inocentes”?

–A l’escola s’ha de fer una mena de projecte de final d’estudis. Abans consistia a dirigir un curmetratge. Fa quatre anys va canviar-se per una pel·lícula llarga dirigida a la vegada pels dotze alumnes que cada any cursen la formació de direcció. Tot i que era una única història, al final sortia un film d’escenes molt diferents. La nostra promoció va voler fer una pel·lícula compacta de principi a fi. Com si la digirís un sol director, vaja.

–I ha estat fàcil aconseguir-ho sent dotze directors?

–Ens hem hagut de coordinar i col·laborar molt. Però ens ha unit molt la dificultat de fer cinema a casa nostra. Tots hem hagut de posar molt, fins i tot materialment, per poder acabar la pel·lícula.

–Com es finança una pel·lícula com aquesta?

–En ser un projecte d’estudis, l’escola hi destina un pressupost, no tant en diners com en espècie (equips tècnics, per exemple). Els directors hi hem posat diners en algunes parts de la producció i estem molt agraïts a les nostres famílies pel suport que ens han donat també en aquest vessant. I hem tingut la col·laboració de molts alumnes dels diferents mòduls de formació de l’Escac i d’altres centres, com un escola de maquillatge i caracterització. Això no és el que hauria de ser, però no hauria pogut ser d’una altra forma. I consti que ho fan fins i tot les produccions que no pateixen pel pressupost...

–El gènere ha donat títols molt populars, però no és una mica minoritari?

–Segur que a tothom li ve al cap “Viernes 13” o “Los chicos del maíz”... Hi ha hagut títols de gran ressó, que han acabat sent icones d’una dècada. Però no és una qüestió de quantitat. Més aviat és que hi ha persones a les quals aquestes pel·lícules, com totes les del gènere fantàstic en general, els agraden moltíssim, mentre que a la resta els provoca fins i tot rebuig. L’explotació comercial busca històries més amables, més de terme mig, que agradin tothom. No obstant, quan es fa algun “revival” es comprova la tirada que té el gènere.

–Quina és la trama de “Los inocentes”?
–Un grup de joves va d'excursió a la neu i passa la nit en un alberg abandonat fent cas omís d'una llegenda que diu que cada 28 de desembre, el dia dels Innocents, una maledicció que recau sobre l'edifici fa que hi passin fets terribles. A mesura que la nit avança, els joves comencen a ser víctimes d'un seguit de bromes, cada cop més macabres.

–On s’ha rodat “Los inocentes”?

–A Banyoles, a Terrassa, a Viladrau i a Sant Cugat. El pressupost era limitat i hem optat per localitzacions on l’ambient que buscàvem ja existia o requeria molt poca ambientació. Per exemple, vam rodar a l’antic Hospital del Tòrax de Terrassa, que té estances abandonades idònies per recrear un clima inquietant, per no parlar de les moltes llegendes que hi ha sobre fets paranormals... Fins i tot alguns plans, sobretot recursos o afegitons per subsanar errors detectats en la fase de muntage, s’han rodat a casa dels dotze directors.

–Quina ha estat l’acollida del film?
–S’ha vist a onze festivals i tenim programat exhibir-lo a quatre o cinc més. A més, ens van seleccionar a la secció Panorama del Festival de Sitges i a la secció oficial de l’Atlántida Film Fest, un festival en línia que organitza Filmin. A més, hem guanyat un premi al maquillatge i efectes especials al Festival Catacumba, la Setmana de cinema fantàstic de Godella (València). D’aquí pocs dies sortirem a la televisió...

–On?
–El proper 26 de juny, el programa “Sala 33” del canal 33, que dirigeix Àlex Gorina, està dedicat a “Los inocentes”. S’hi projectarà la pel·lícula i ens entrevistaran. Comença a les 22.30 hores.

–Està prevista una major exhibició?

–Actualment, “Los inocentes” pot veure’s en línia a https://www.filmin.es/pelicula/los-inocentes. Properament sortirà el dvd.