Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

La multinacional ABB celebra la seva conferència internacional de robòtica

S'hi presenta com a gran novetat un robot amb dos braços dissenyat per a la indústria de l'electrònica de consum i capaç de treballar conjuntament amb persones


La multinacional ABB celebra la seva conferència internacional de robòtica

La multinacional ABB, que té un dels seus centres de producció, servei i enginyeria a Sant Quirze del Vallès, ha celebrat a Sabadell la seva conferència internacional d’integradors de robòtica. L’esdeveniment ha reunit els principals directius mundials d’ABB Robotics, la divisió de robòtica de la multinacional, divisió que enguany celebra quaranta anys d’activitat, durant els quals ha fabricat centenars de milers de robots i ginys automatitzats.

La conferència és una oportunitat per als professionals de la robòtica d’arreu del món, que poden relacionar-se directament amb altres integradors, col·legues i experts. Les sessions de treball van incloure la presentació de diferents casos d’èxit relacionats amb el treball dels integradors de robòtica.

A més, la conferència va ser l’escenari escollit per presentar oficialment a l’Estat espanyol nous productes de robòtica desenvolupats per ABB. Entre ells, destacava l’ABB Dual Arm Concept, un robot considerat revolucionari, amb un disseny que imita el tors d’una persona amb dos braços. Ha estat creat específicament per satisfer les demandes, cada cop més exigents, de la indústria de l’electrònica de consum, per treballar en contexts en els quals persones i robots actuïn conjuntament.

Segons informació de la companyia, ABB és líder en tecnologies elèctriques i d’automatització, que fa possible que les empreses de serveis bàsics (electricitat, gas i aigua) i les indústries augmentin la seva eficiència i redueixin l’impacte ambiental. El grup ABB opera en uns 100 països i ocupa unes 150.000 persones.

ABB és present a l’Estat espanyol des de 1912 i té centres de producció, servei i enginyeria a Madrid, Còrdova, Sant Quirze del Vallès, Oiartzun (Guipúscoa), Saragossa i Trapagaran (Biscaia).