Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Final de curs del Voluntariat per la llengua i dels cursos de català

Roc Casagran comenta la novel·la "Ara que estem junts"


Final de curs del Voluntariat per la llengua i dels cursos de català


Per cloure els cursos de català i l’edició de primavera del Voluntariat per la llengua (VxL), el dia 18 de juny, Roc Casagran va venir a la Masia Can Feliu a comentar la seva darrera novel·la, "Ara que estem junts". Aquesta obra ha atrapat els alumnes de Suficiència 1 i els participants del programa del VxL, que l'han llegida i treballada durant aquest semestre del curs i que van poder parlar-ne una bona estona amb l'autor.


Durant la xerrada, els assistents van tenir ocasió de comentar amb l'escriptor l'argument del llibre i el seu procés creatiu. Li van plantejar també com havia sorgit en una persona tan jove com ell la idea de fer una novel·la ambientada en la Guerra Civil i l'exili.
 "Ara que estem junts" explica la separació de dos germans bessons a causa de la Guerra Civil. És alhora una mirada diferent sobre l'exili i la vida al camp de refugiats d'Argelers (Catalunya Nord) i una història d'amor.

Altres activitats durant el curs

Aquesta xerrada posava punt final a les diferents activitats en què han participat durant el semestre tant els alumnes de català com els participants del VxL.

Pel que fa als alumnes dels cursos, cal destacar-ne tres: d’una banda, van celebrar la Diada de Sant Jordi llegint fragments de contes d’escriptors catalans triats per ells mateixos. Durant l’acte es van llegir contes d’autors ben diversos: des d’un clàssic del gènere com Pere Calders fins als actuals i reconeguts Quim Monzó i Sergi Pàmies, passant per Mercè Rodoreda, Salvador Espriu, Jaume Cabré i Josep Coll entre altres. En segon lloc, van col·laborar en la confecció de diverses pàgines del Llibre digital de Sant Quirze, projecte col·laboratiu de tots els centres formatius del poble. Finalment, van participar en el concurs 300 fets de llengua.

Quant als participants en el programa del Voluntariat per la llengua, durant aquesta edició han assistit a audicions organitzades pels Amics de la Música i a  xerrades de l’Aula d’Extensió Universitària. També, alguns voluntaris van anar a una sessió dels Contes al pati que organitza la Biblioteca Sant Quirze, Contes estripats.