Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Centenars de veïns i veïnes celebren el Sant Joan al voltant d'una gran foguera

La iniciativa estava organitzada pel GIHSQ i l'Ajuntament


Centenars de veïns i veïnes celebren el Sant Joan al voltant d'una gran foguera

El passat dilluns 23 de juny centenars de veïns i veïnes de Sant Quirze del Vallès es van acostar a l’aparcament de terra del Mas Duran per veure com cremava la Foguera de Sant Joan. L’acte va estar organitzat pel Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze i l’Ajuntament. L'activitat, però, va començar al matí, quan una cinquantena de nens i nenes es van trobar amb membres del GIHSQ per recollir la llenya, confeccionar el ninot i col•locar el pal central de l'eix de la foguera.


Ja a les 23:00 hores, els Amics de la Flama del Canigó van portar el foc fins la rambla de Lluís Companys. Llavors pares, mares i infants van encendre petites torxes per tal de prendre foc a la gran foguera, que va deixar bocabadat al públic assistent. Mentre cremava la foguera, l’Associació Cultural Els Mandukos van posar música i van oferir servei de bar per convertir l’acte en una gran festa familiar.


La jornada va transcórrer amb total normalitat i amb total seguretat gràcies a la presència de la Policia Local, la brigada de Medi Ambient i Creu Roja.