Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L'AVAN promou el coneixement de l'Alzheimer

Amb un acte festiu el diumenge 19 de setembre


L'AVAN promou el coneixement de l'Alzheimer

L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) de Sant Quirze oferirà aquest diumenge 19 de setembre un acte festiu al Parc de les Morisques amb l'objectiu de donar a conèixer la malaltia de l'Alzheimer. La festa compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze i coincideix amb la celebració, el proper 21 de setembre, del Dia Mundial dedicat a aquesta malaltia degenerativa

Les activitats  començaran a partir de les 10 del matí amb una xocolatada per a tots els que hi vulguin participar. Tot seguit, la Companyia Somni al Terrat explicarà contes als més petits. A continuació, els Diables de Sant Quirze faran una batucada i poc després els nois i noies podran gaudir de l'actuació de hip hop amb el grup Raccon's Crew.

La festa de diumenge pretén ser un punt de trobada per a afectats, familiars, amics i tothom que vulgui recolzar aquest col.lectiu i que se sentin sensibilitzats vers les malalties neurològiques i en particular, amb les persones afectades d´Alzheimer.

Durant aquest acte, l´AVAN tindrà una taula informativa per tal de donar a conèixer què és l´Alzheimer, quins són els símptomes, com s´ha de tractar a una persona amb aquest tipus de malaltia, etc. De la mateixa forma, es pretén informar dels diferents serveis que ofereix l´Associació AVAN per aquelles persones que la pateixen i els seus familiars.

L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) és una entitat sense ànim de lucre que dedica tots els seus esforços a la difusió i a la divulgació de la neurologia, així com a la millora de la qualitat de vida dels afectats per les diferents malalties relacionades amb aquest camp.
Són aproximadament 700.000 les persones que pateixen alzheimer a l’Estat espanyol, se’n manifesten més de 100.000 nous casos a l’any. Si tenim en compte l’envelliment de la població i el futur increment de les persones majors de 80 anys, es preveu que el número d’afectats d’alzheimer es dupliqui l’any 2020 i es tripliqui el 2050.
L’alzheimer suposa un dels reptes més importants que haurà d’afrontar la nostra societat si tenim en compte aquestes dades i l’evident relació entre l’edat i l’increment de malalties de tipus mental. Aquesta
és una malaltia degenerativa de les neurones de caràcter progressiu i d’origen desconegut que no té cura ni tractament per prevenir-la.