Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Sant Quirze impulsa un pla per suprimir barreres arquitectòniques

La primera fase significarà una inversió de 206.000 euros


Sant Quirze impulsa un pla per suprimir barreres arquitectòniques

L’Ajuntament Sant Quirze del Vallès invertirà 206.038 euros en la primera fase d’un pla de supressió de barreres arquitectòniques i millora de la mobilitat per als vianants. Les obres s’adjudicaran en breu i estaran acabades cap a final d’any.

En els darrers anys, a Sant Quirze s’hi han fet moltes accions en aquesta línia, però aquest és el primer pla sistemàtic que s’aplica. Tindrà tres parts: la primera, enguany; una segona fase, també centrada en les barreres arquitectòniques, durant 2015, amb una inversió de 179. 902,80 euros; i una tercera, de millora de voreres i ferms, pressupostada en 177.870 euros.

L’objectiu de la primera fase és l’eliminació de barreres arquitectòniques localitzades al nucli antic i als barris de Can Casablancas, Can Pallars, Los Rosales, Poble Sec i Les Fonts. S’han prioritzat els barris amb més mancances en aquest àmbit, ja que no disposen de guals de vianants a les cruïlles i hi abunden els elements (fanals, arbres, bancs…) que dificulten el pas per la vorera.

A més, el gruix de les actuacions es concentrarà al voltant d’espais públics i equipaments (centres educatius, parcs…) i a les rutes a peu que hi porten, per garantir-ne la total accessibilitat. Per això, una part important de les obres es faran al nucli antic, ja que s’hi ubiquen bona part dels espais i edificis d’ús públic de Sant Quirze.

El projecte preveu habilitar rampes a les cruïlles per facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda. Les rampes tindran un paviment amb textura diferenciada, amb una franja de senyalització prèvia, que puguin identificar les persones amb deficiències visuals.

La construcció d’aquests guals es complementarà amb la retirada o reubicació de tots els elements de mobiliari urbà (papereres, fanals, bancs…) i arbres que impedeixin el pas per les voreres. Es faran també petites actuacions a les voreres i es pintaran nous passos de vianants. Obres de més grandària, com eixamplament de voreres o carrers de plataforma única, queden per a les següents fases.