Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès deixarà de cobrar als empadronats per l’ús de sales municipals per casar-se

La mesura entrarà en vigor cap a finals d’estiu, un cop completat tot el tràmit


Sant Quirze del Vallès deixarà de cobrar als empadronats per l’ús de sales municipals per casar-se

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès eximirà de la taxa corresponent les persones empadronades que demanin usar sales municipals per celebrar el seu casament. Fins ara, els empadronats gaudien d’un descompte d’un 10%, però ara tindran el servei gratuït, sempre que un membre de la parella tingui una antiguitat mínima de sis mesos de residència al municipi, o hi hagi estat empadronat anteriorment durant un mínim d’un any.

L’Ajuntament de Sant Quirze ofereix diferents espais a les persones que volen contreure matrimoni civil. Les parelles poden gaudir d’indrets amb diferents graus de singularitat i capacitat i perfectament equipats, com el Celler de Can Barra, la Casa Pintor Vila-Puig o la Torre Julià. El que es recapta per la taxa reverteix en el manteniment i conservació conservació d’aquests espais.

La modificació de l’ordenança corresponent ha de passar pel ple municipal d’aquest 26 de juny. Després hi haurà un termini d’exposició pública. L’exempció per als empadronats entrarà en vigor a finals d’estiu.

Els preus que hauran de pagar les persones no empadronades al municipi seran els següents:

Celler de Can Barra.
Feiners: 300 euros. Festius: 380 euros.
Casa Pintor Vila Puig. Feiners: 100 euros. Festius: 150 euros
Torre Julià. Feiners: 100 euros. Festius: 150 euros.

Coincidint amb aquesta modificació, la sala de plens de l’Ajuntament deixarà d’usar-se per a la celebració de casaments civils. Però, en canvi, es creen dos nous espais. D'una banda, la Casa Pintor Vila Puig, la casa natal de l'artista Joan Vila Puig (Sant Quirze 1890 – Bellaterra, 1963), un edifici ple d'encant i amb espais útils tant sota sostre com a l'aire lliure. De l'altre, la Torre Julià, el centre cívic de Les Fonts, que permetrà als empadronats del barri casar-s'hi.