Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze instal·la trampes de feromones per controlar la processionària del pi

Es cobriran unes 40 hectàrees, especialment als llocs de gran concurrència pública, com escoles o parcs


Sant Quirze instal·la trampes de feromones per controlar la processionària del pi

La brigada de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està instal·lant trampes de feromones per intentar reduir l’afectació de la plaga de la processionària del pi. Les trampes s’estan distribuint per totes les àrees urbanes del municipi on hi ha pins, especialment els llocs propers a escoles, parcs i zones d’afluència de persones.

En total, es preveu instal·lar seixanta trampes per tot el municipi, per cobrir unes quaranta hectàrees de terreny on hi ha pins.

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) es caracteritza, com és conegut, per l’aparició d’eruges urticants durant la primavera. A més dels danys que causa a les persones i als animals domèstics, que poden arribar a ser greus, també provoca defoliació els arbres que colonitza.

La instal·lació de trampes de feromones és un mètode de control biològic. Les trampes contenen una petita dosi de feromones, producte químic no tòxic que desprèn l’aroma de les papallones femelles i que els mascles segueixen fins quedar-hi atrapats. Així es redueix el seu nombre i, conseqüentment, el dels aparellaments i la posta d’ous.