Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze celebra aquest 5 de juliol la 19a Festa Cubana

La recaptació es destinarà a aconseguir que cap nen es quedi sense poder fruir de casals d’estiu


Sant Quirze celebra aquest 5 de juliol la 19a Festa Cubana

Sant Quirze del Vallès celebra dissabte vinent, 5 de juliol, la dinovena edició de la Festa Cubana. Organitzada per l’entitat Ateneu del Món i la regidoria de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament, és una de les festes més esperades de l’estiu a la localitat i una veterana convocatòria solidària, que no tan sols posa ponts entre cultures sinó que destina la recaptació que aconsegueix a un projecte, cada any un de diferent.

La festa té els seus origens en l’agermanament que Sant Quirze del Vallès mantenia, temps enrera, amb la ciutat d’Antilla, situada al nord-est de Cuba. A partir d’aquest lligam, actualment interromput, es van desenvolupar diversos projectes de solidaritat basats en la dinamització cultural. Actualment, en resta una festa a Sant Quirze que té com a protagonistes la música cubana i els mojitos.

El vessant solidari de la festa es traslladarà enguany a una causa local. En concret, la recaptació per la venda de tiquets es destinarà al projecte “Cap nen de Sant Quirze sense casal”. Es tracta d’aconseguir que les dificultats econòmiques de moltes famílies no impedeixin els infants poder gaudir d’activitats de lleure durant les vacances escolars.

L’any passat, la recaptació es va destinar a Creu Roja de Sabadell i, en edicions anteriors, els beneficiaris han estat projectes per nens discapacitats al Nepal, d’assistència sanitària al Txad o per accions de l’ONG local Sant Quirze Solidari.

La festa començarà a les 21 hores al Centre Cívic Masia Can Feliu. Comptarà amb sopar, música, sortejos i el lliurament del premi del III Concurs de Cartells de la festa, que va guanyar la santquirzenca Paula Bito Mosquera. La vetllada tindrà l’animació musical de l’orquestra La Panamericana i de DJ Jordi&Silvia. El tiquet costa 12 euros.