Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Les peticions de beques de menjador per al curs vinent creixen un 25% al Vallès Occidental

El Consell d'Alcaldes i Alcadesses de la comarca acorda destinar recursos per cobrir la demanda d'ajuts


Les peticions de beques de menjador per al curs vinent creixen un 25% al Vallès Occidental

Durant la sessió del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental, celebrada aquest 2 de juliol, s’han fet públiques les dades de les sol·licituds de beques de menjador per al curs escolar 2014-2015. Inicialment les peticions han sofert un increment del 25% respecte al curs que ha acabat, quan se’n varen demanar 9.573. Aquest increment fa que a la comarca un total de 12.796 nens i nenes necessitin d’un suport econòmic per tal de poder dinar a l’escola.

Una vegada més, els alcaldes i alcaldesses de la comarca han mostrat la seva preocupació per l’augment de sol·licituds i han reiterat la necessitat de garantir els àpats a les famílies que viuen situacions de vulnerabilitat. Ja al mes de gener, els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental van aprovar un acord per a la garantia del suport econòmic a les famílies en matèria de menjadors escolars.

També en aquell moment es va acordar mantenir des dels ajuntaments del Vallès Occidental el compromís d’arribar a cobrir amb recursos propis fins al 25% de les necessitats de suport a ajuts per a menjador escolar, de forma coordinada amb el Consell Comarcal, tot i tenir present que és una competència de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, és a qui correspondria assumir-ne la globalitat del seu finançament. De fet, el curs 2013-2014, els ajuntaments de la comarca han aportat 2’2 milions d’euros per a poder arribar a més infants.

Finançament de la Generalitat

El Consell Comarcal del Vallès Occidental destinarà a les beques de menjador els recursos econòmics que per aquest concepte es transfereixin en l’addenda del conveni vigent formalitzat entre el Departament d’Ensenyament i el Consell Comarcal, per a la delegació de competències en matèria d’ensenyament.

Pel curs 2013-2014 el pressupost final destinat per la Generalitat a la comarca ha estat de 3.123.882 i una l’aportació extraordinària de 485.147 euros que es va fer a mig curs. Pel període anterior, el 2012-2013, el pressupost havia estat de 3.123.882 euros, la mateixa que en el curs 2011-2012.

Durant el mes de juliol es valoraran les sol·licituds i s’aplicaran els criteris establerts per les bases unificades per a tot Catalunya per establir quantes beques es poden assignar per al proper curs.

Bases unificades per a tot Catalunya

Aquest mes de febrer, la Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament va comunicar al Consell Comarcal del Vallès Occidental els Criteris per a l’atorgament d’ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics per al curs escolar 2014-2015.

El Consell ja va aprovar el 3 d’abril les Bases i es van publicar al Butlletí Oficial de la província de Barcelona en data 25 d’abril. Així mateix, es poden consultar a la pàgina web de la institució: www.ccvoc.cat. Per primera vegada aquestes bases seran unificades per a tot Catalunya.

Els esmentats Criteris han estat elaborats per un grup de treball format per representants dels Consells Comarcals, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Departament d’Ensenyament i tenen com a objectiu l’homogeneïtzació dels criteris de concessió dels ajuts per a menjador escolar.