Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’atur baixa dues dècimes a Sant Quirze durant el mes de juny

L’index de desocupació al municip queda en un 10% clavat


L’atur baixa dues dècimes a Sant Quirze durant el mes de juny

L’atur ha baixat dues dècimes a Sant Quirze del Vallès durant el mes de juny de 2014. L’índex de desocupació ha quedat en un 10% clavat (1.034 aturats), sense arribar a trencar la dada psicològica de les dues xifres. No obstant, aquest objectiu és cada cop més a prop, atés el continut descens dels darrers mesos.

L’atur masculí ja ho ha aconseguit. Al juny ha baixat una dècima i s’ha situat en el 8,2% (444 desocupats). L’atur femení, però, es manté en el mateix percentatge que al mes de maig, el 12% (590 desocupades).

La variació interanual (en els dotze mesos anteriors, de juny a juny) registra un descens del 8,6%. Tot i no ser una caiguda tan acusada com al maig, confirma una tendència positiva que situa Sant Quirze amb un atur per sota de la mitjana: 4,5 punts per sota de la mitjana catalana; 6,2 punts per sota de la del Vallès Occidental; i 8,9 punts per sota de la mitjana espanyola.

Per segments d’edat també baixa l’atur, excepte en el dels treballadors més grans. Els aturats menors de 25 anys són ara 40 (7 menys); en la franja de 25 a 44 anys són 410 (10 menys); i els més grans de 45, 584 (15 més). En percertatge, signifiquen, respectivament, el 4,9%, el 7,6% i el 14,3%.

L’atur ha baixat aquest mes de juny pràcticament en tots els sectors. De manera més quantiosa, els serveis relacionats amb l’empresa, el comerç, la construcció (sobretot les seves activitats especialitzades) i la indústria.