Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’Àmbit B-30, al qual pertany Sant Quirze del Vallès, representa el 17% del PIB i el 21% de l’ocupació de Catalunya

Iniciativa per convertir l’eix de l’autopista en el pol industrial i manufacturer més important del sud d’Europa


L’Àmbit B-30, al qual pertany Sant Quirze del Vallès, representa el 17% del PIB i el 21% de l’ocupació de Catalunya

L’Àmbit B-30, al qual pertany Sant Quirze del Vallès, representa el 17 % del PIB i el 25 % de l’ocupació de Catalunya. Tambés’hi concentren 1.300 empreses industrials de nivell tecnològic mitjà-alt, que donen feina a 33.000 treballadors. I, a més, té el 65% de les empreses exportadores i el 48% de la despesa en R+D de la Regió Metropolitana de Barcelona.

L’Àmbit B-30 és una associació formada per empreses, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials i sindicals i governs de 23 municipis. Té l’objectiu d’actuar col·lectivament per impulsar l’activitat industrial i tecnològica al voltant de l’eix de l’autopista B-30. El fi últim és que aquest eix esdevingui el pol industrial i de manufactura avançada més important del sud d’Europa.

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, explic que “a Europa no existeixen més de quinze territoris amb potencial, dinàmiques i capacitats similars”. Un municipi preocupat per generar prosperitat i llocs de treball “ha d’estar, i molt activament, en aquestes iniciatives, que no poden representar més que avantatges i beneficis”, afegeix.

En aquest sentit, el president de l’associació Àmbit B-30, Josep Monràs (alcalde de Mollet del Vallès), afirma que “el futur de la B-30 està lligat al futur del país, perquè al territori de la B-30 s’hi desenvolupa una part importantíssima de l’activitat econòmica de Catalunya”. Monràs afegeix que “tots els que en formem part volem ser catalitzadors d’aquesta energia per ser més competitius de cara a projectes de futur”.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, és del parer que el territori de la B-30 “té pilars molt sòlids, com el sector industrial, turístic i logístic, a més d’importants infraestructures de coneixement, recerca i serveis, i són els que hem d’aprofitar ara per la creació d’un nou model econòmic”. El conseller subratlla que “un model com de l’Àmbit B-30 reflecteix perfectament quin ha de ser aquest nou model, perquè té el compromís d’articular un consens que va més enllà dels interessos locals, estructura complicitats que van més enllà dels interessos econòmics i permet guanyar dimensió”.

La clau, segons Puig, és “pensar en gran, integrar fortaleses, compartir estratègies i sumar esforços”.