Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Festa Cubana recapta gairebé 3.000 euros per al projecte “Cap nen de Sant Quirze sense casal”

Dinovè aniversari d'una festa solidària amb força participació


La Festa Cubana recapta gairebé 3.000 euros per al projecte “Cap nen de Sant Quirze sense casal”

El 5 de juliol els exteriors de la Masia de Can Feliu van acollir la 19a Festa Cubana que, organitzada per l’Ateneu del Món amb la col·laboració de l’Ajuntament i els comerciants, té com a objectiu recaptar diners per a projectes de cooperació al desenvolupament. En aquesta ocasió i en col·laboració amb els serveis socials de l’Ajuntament, l’Ong destinarà els guanys al projecte “Cap nen de Sant Quirze sense casal”, amb l’objectiu que els infants de famílies del municipi en risc d’exclusió puguin gaudir també dels casals d’estiu. En aquesta edició s’han comptabilitzat uns guanys de 2.935 euros, gràcies a les aportacions de tots els assistents.

Segons ha manifestat la regidora de Cooperació, Sílvia Peralta, “la Festa Cubana s’ha convertit en un referent al municipi i l’èxit de participació ho demostra. Vull agrair a les oenagés la important tasca de sensibilització que desenvolupen durant l’any i especialment a l’Ateneu del Món per fer que aquesta festa esdevingui un exemple de solidaritat”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social, Míriam Casaramona, ha volgut agrair a l'Ateneu del Món la seva iniciativa ja que donarà la possibilitat a molts infants en situació de fragilitat social a gaudir d’activitats de lleure com aquestes durant l’estiu en el nostre municipi.

A l’inici de la festa es va lliurar el premi del tercer concurs de cartells de Festa Cubana, adreçat als joves del municipi, amb la col·laboració de Canya Jove i patrocinat per NSQ Sant Quirze; la guanyadora va ser Paula Bito. Els actes van continuar amb la presentació del projecte de cooperació al desenvolupament al Senegal “A Naré” i amb el tradicional sorteig de lots, productes i serveis dels comerciants de Sant Quirze.

Més de dues-centes persones van gaudir de la ja tradicional fideuà del “Vostra Cuina” i es van animar amb l’exhibició del Josema & Espai de Dansa. Després prop de cinc-centes persones es van aplegar a Can Feliu per ballar al ritme de la música de l’orquestra “La Panamericana” i dels DJ Jordi & Silvia, acompanyant la vetllada dels mojitos i gin tonics, preparats amb la col·laboració de NSQ Sant Quirze.