Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L’empresa Carinsa participa en un projecte per crear aliments que ajudin a prevenir la diabetis

La companyia té la seu a Sant Quirze del Vallès i es dedica a produir aromes i additius


L’empresa Carinsa participa en un projecte per crear aliments que ajudin a prevenir la diabetis

L’empresa Carinsa, que té seu a Sant Quirze del Vallès, ha participat en un projecte, compartit amb altres set companyies i liderat pel grup Gallina Blanca, per crear aliments que ajudin a prevenir malalties com la diabetis. El projecte, anomenat Henufood, s’ha desenvolupat durant els darrers quatre anys i en la recerca s’hi ha invertit 23,6 milions d’euros.

Les empreses associades en aquest projecte són, a més de la santquirzenca Carinsa, Gallina Blanca Star, Wild, Probeltebio, Ibermática, Fruselva, Central Lechera Asturiana i Bicentury. Totes són del sector alimentari i elaboren productes per al consum o ingredients usats en els processos de fabricació. Carinsa, en concret, és fabricant d’aromes i additius funcionals (que afegeixen alguna propietat: sabor, color, emulsió…) per a l’alimentació tan humana com animal.

En la recerca, les empreses han tingut la col·laboració d’una àmplia xarxa de centres universitaris i d’investigació: l’hospital La Paz, l’Institut de Recerca Biomèdica de Sant Pau, el Vall d’Hebron Institut de Recerca, l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars, la Universitat Catòlica de Múrcia, la Universitat de Lleida, l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments de València, l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària de la Universitat de Barcelona, l’hospital Doctor Peset de València i Barcelona Digital.

El projecte Henufood ha consistit a descobrir els beneficis saludables de productes de consum molt habituals, com els brous, les sopes i les salses de tomàquet. Però a més, s’han desenvolupat set nous aliments i ingredients d’aliments amb propietats saludables. Un ja està patentat. Aquests ingredients poden prevenir patologies com la diabetis i altres que poden originar-se en una alimentació inadequada.

És el primer cop que la indústria alimentària tira endavant una iniciativa en la qual s’han usat metodologies de treball fins ara reservades gairebé en exclusiva a la indústria farmacèutica.

A més, els promotors de Henufood han desenvolupat una eina computacional per objectivar l’eficàcia dels aliments i ingredients desenvolupats. Aquesta plataforma tecnològica s’usa en els estudis i en els assaigs i permet validar-ne els resultats.