Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L'empresa Carinsa, amb seu a Sant Quirze del Vallès, prepara l'obertura de fàbriques al Marroc i Turquia

La fabricant d'aromes també estudia tampoc descarta una planta a Costa Rica


L'empresa Carinsa, amb seu a Sant Quirze del Vallès, prepara l'obertura de fàbriques al Marroc i Turquia

Carinsa, empresa fabricant d'aromes i additius per a la industria alimentària i fragàncies per a la indústria de neteja i cosmètica amb seu a Sant Quirze del Vallès, continua apostant pel mercat exterior, on ven el 60% de la seva producció. L'empresa familiar no descarta una planta a Costa Rica per a consolidar el mercat llatinoamericà i es proposa créixer al nord d'Àfrica, especialment al Marroc.

La previsió de Carinsa es poder tenir en marxa la nova planta al Marroc el proper 2015, on ja disposa d'una filial comercial. També planifica establir-se a Turquia a curt termini. En total, compta amb 30 filials comercials i ven a 52 països de tot el món.

 L'empresa santquirzenca ha estat notícia recentment (vegeu-ho aquí) per la seva participació en un projecte, compartit amb altres set companyies i liderat pel grup Gallina Blanca, per crear aliments que ajudin a prevenir malalties com la diabetis. El projecte, anomenat Henufood, s’ha desenvolupat durant els darrers quatre anys i en la recerca s’hi ha invertit 23,6 milions d’euros.

El projecte Henufood ha consistit a descobrir els beneficis saludables de productes de consum molt habituals, com els brous, les sopes i les salses de tomàquet. Però a més, s’han desenvolupat set nous aliments i ingredients d’aliments amb propietats saludables. Carinsa, en concret, ha desenvolupat un probiòtic. Aquests ingredients poden prevenir patologies com la diabetis i altres que poden originar-se en una alimentació inadequada.