Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

L’Ajuntament adjudica el desbrossament d’espais públics fins al final de 2015

El contracte també inclou la neteja de vegetació dels patis de les escoles


L’Ajuntament adjudica el desbrossament d’espais públics fins al final de 2015

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha adjudicat el servei de desbrossament d’espais públics del municipi fins al final de 2015. L’adjudicació ha recaigut en la Fundació Privada Vallès Oriental, que realitzarà el servei el que queda d’enguany i l’any vinent per un import de 81.605,75 euros (inclòs l’IVA).

El servei inclou zones periurbanes, urbanes i voreres on prolifera un excès de vegetació. L’adjudicació inclou també el desbrossament dels patis dels centres educatius del municipi. El contracte estableix el nombre d’actuacions anuals, segons el tipus d’espai, i les dates en les quals s’han de realitzar orientativament els treballs, que es calculen d’acord amb el creixement de les espècies vegetals per optimitzar el resultat i aconseguir que sigui durador.

En concret, als espais oberts es faran tres segues l’any (març, maig i setembre) i als patis de les escoles, dues (agost i abril). Quan es traci de vegetació que creix a zones pavimentades, se segarà quatre cops l’any a les zones residencials (març, maig, setembre i novembre) i tres a les zones industrials (març, maig i setembre).

Els treballs no es limitaran a segar la vegetació baixa, sinó que inclouran l’esporga de branques baixes dels arbres, el retall de tanques vegetals i el manteniment de jardineres i arbustos existents als patis escolars. Realitzat el desbrossament, es recolliran tots els objectes (papers, plàstics, ampolles…) que apareguin entre la vegetació i, junt amb les restes vegetals, s’hauran de tractar d’acord amb la normativa vigent

La Fundació Privada Vallès Oriental, que ha guanyat el concurs convocat per adjudicar aquest servei, és una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual, amb la finalitat de potenciar el seu benestar i el de les seves famílies. Entre els seus objectius hi ha fomentar la inclusió social i l’autonomia personal d’aquestes persones.