Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Sant Quirze del Vallès baixa de 83 a 35 dies el termini de pagament als proveïdors

L’Ajuntament pren mesures financeres per estalviar en interessos


Sant Quirze del Vallès baixa de 83 a 35 dies el termini de pagament als proveïdors

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aconseguit reduir de 83 a 35 dies el termini de pagament als proveïdors. Aquesta disminució del termini s’ha produït entre el segon trimestre de 2013 i el segon trimestre de 2014. Fruit de la bona gestió econòmica, aquesta millora per a les empreses i autònoms que treballen amb l’Ajuntament s’ampliarà amb altres mesures de tresoreria.

Una d’aquestes mesures és la cancel·lació del confirming que l’Ajuntament tenia concertat amb una entitat bancària i que permetia als proveïdors municipals avançar l’import de les seves factures. Els terminis actuals de pagament són més curts que els del confirming, i sense cap interès, raó per la qual el sistema deixa de tenir sentit.

Sant Quirze dels Vallès ha patit com tots els municipis l’impacte de la crisi i de la caiguda d’ingressos fiscals. Tanmateix, la prudència amb què s’han administrat els comptes locals en els darrers set anys, “ha permés encarar la situació sense deixar de prestar serveis i amortitzant deute, però també complint amb els proveïdors”, explica l’alcaldessa, Montserrat Mundi. “Això”, diu, “no ha passat per casualitat”.

Segons el tinent d’alcalde d’Economia i Serveis Interns, Josep Antoni Delgado, “reduir els terminis de pagament també és una injecció de liquidesa a l’economia local, ja que una part important dels proveïdors de l’Ajuntament són petites empreses i autònoms de Sant Quirze”.

A més, l’Ajuntament ha aprovat en sessió plenària concertar una operació de crèdit que substitueixi una d’anterior, signada d’acord amb el mecanisme de finançament per liquidar obligacions pendents de pagament que va establir el febrer de 2012 el govern central. Aquella operació, per import de 1.394,821,81 euros tenia unes condicions molt oneroses i d’aquí que l’Ajuntament s’aculli a la possibilitat, decretada d’enguany, de millorar les amortitzacions, el tipus d’interès o els terminis de carència.

La nova operació serà per import de 1.270.206,67 euros i tindrà un interés netament inferior al 5,30% que es pagaven pel préstec original. D’aquesta forma, l’Ajuntament podrà continuar pagant a llarg termini el fet d’haver-se posat al dia amb les obligacions de pagament, però amb un estalvi important d’interessos.