Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’Ateneu del Món lliura a l’Ajuntament la recaptació de la 19a Festa Cubana

2.935 euros, que es destinaran al projecte “Cap nen de Sant Quirze sense casal”


L’Ateneu del Món lliura a l’Ajuntament la recaptació de la 19a Festa Cubana

L’Ateneu del Món de Sant Quirze del Vallès ha lliurat a l’Ajuntament els 2.935 euros que va recaptar amb la celebració, el passat 5 de juliol, de la 19a Festa Cubana. Tal com es va anunciar, els diners es destinaran al projecte “Cap nen de Sant Quirze sense casal”, que té l’objectiu que els infants de families del municipi en risc d’exclusió social puguin gaudir també dels casals d’estiu.

L’Ajuntament i l’entitat han signat un conveni per formalitzar la donació, que a partir d’ara s’incorporarà al programa d’activitats d’infància i família, que ja preveu ajuts perquè les famílies amb dificultats socioeconòmiques puguin portar els seus fills als casals.

La festa, que té els seus orígens en l’agermanament de Sant Quirze amb la ciutat d’Antilla, situada al nord-est de Cuba, ha tingut sempre un vessant solidari. Quan l’agermanament es va interrompre, aquest vessant va continuar vigent amb projectes arreu del món, com per exemple un per nens discapacitats al Nepal o un d’assistència sanitària al Txad. En els darrers anys, però, l’impacte de la crisi ha fet que els organitzadors de la festa escullin iniciatives més properes.

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament, Sílvia Peralta, recorda que “la Festa Cubana no és tan sols un referent al municipi, com demostra l’èxit de participació, sinó també un exemple de solidaritat”. Peralta afegeix que “cal agrair les oenagés, i especialment l’Ateneu del Món, la tasca de sensibilització que desenvolupen ja no aquest dia, sinó tot l’any”.


De la seva banda, la regidora de Benestar Social, Míriam Casaramona, també ha volgut agrair l’Ateneu del Món “una iniciativa que donarà la possibilitat a molts infants de gaudir del lleure aquest estiu, sense que la situació de la seva família els ho impedeixi”.