Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

Sant Quirze del Vallès té 647 empreses i 1.865 autònoms

Els assalariats, de la seva banda, són 7.473


Sant Quirze del Vallès té 647 empreses i 1.865 autònoms

El municipi de Sant Quirze del Vallès té 647 empreses i 1.865 autònoms, segons les dades corresponents al primer trimestre de 2014, recollides en el flaix socioeconòmic que elabora el Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental. A més, Sant Quirze té 7.473 persones que treballen com a assalariades.

Segons aquestes dades, el nombre de persones assalariades va experimentar una variació anual (és a dir, en relació al primer trimestre de 2013) del -4,3%. Però en canvi, el nombre d'empreses va créixer durant el mateix període un 8% i el d'autònoms, un 3,5%. L'autoocupació es perfila, d'acord amb aquestes xifres, com una de les sortides que troben les persones en atur. I explica, a més, perquè l'atur ha caigut a Sant Quirze ha caigut 8 punts en un any, malgrat haver-hi menys assalariats.

De la seva banda, la comarca del Vallès Occidental suma 24.565 empreses i 58.372 autònoms, a més de 257.837 persones assalariades. En l'àmbit comarcal, durant el primer trimestre d'enguany el nombre d'empreses va créixer un 1,3%; el d'autònoms, un 2,1%; i el d'assalariats, un 0,6%.

Els principals sectors d'activitat econòmica al Vallès Occidental són els serveis relacionats amb l'empresa, la indústria i el comerç. Tots els sectors, excepte l'agricultura i el comerç, han creat nova ocupació en relació al darrer trimestre del 2013. Tanmateix, si la comparació és anual, resulta que la indústria i la construcció també han destruït llocs de treball. La dada resulta especialment preocupant en el cas de la indústria, ja que s'han creat noves empreses a la comarca, mentre que la pèrdua d'ocupació a la construcció és més lògica considerant que han desaparegut empreses.

El vessant més positiu d'aquesta estadística és el creixement en nombre d'empreses i de llocs de treball dels sectors de serveis al consumidor i de serveis a la ciutadania, que tot i tenir un pes una mica inferior en l'economia comarcal es descobreixen com un dels més dinàmics i actius.