Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’atur va pujar una dècima al mes de juliol a causa de la finalització de contractes temporals

És una característica habitual a Sant Quirze, perquè el municipi no té una temporada estiuenca


L’atur va pujar una dècima al mes de juliol a causa de la finalització de contractes temporals

L’atur a Sant Quirze del Vallès va pujar una mica més d’una dècima durant el passat mes de juliol. Concretament, va passar del 10% registrat el mes de juliol, a un 10,13%, pel fet de constar 12 persones més com a desocupades (de 1.034 a 1.046).

No és una dada positiva, sobretot després de deu mesos consecutius de descens de l’atur al municipi, però també esperable. És un comportament que es repeteix any rere any i que es preveu que es produeixi també aquest mes d’agost.

La causa és la finalització de molts contractes temporals que acaben al mes de juny, ja que Sant Quirze no es caracteritza per tenir activitats econòmiques lligades a l’estiu. Ans al contrari, són mesos en els quals l’activitat econòmica disminueix considerablement.

De fet, aquesta evolució negativa de l’atur ha afectat especialment les dones, que tenen feines temporals en major proporció que els homes. Així doncs, al juliol trenta dones van perdre la feina a Sant Quirze. En canvi, l’atur masculí va minvar: divuit homes van aconseguir feina.

Malgrat tot, Sant Quirze continua mantenint un índex d’atur netament inferior a la mitjana. En concret, és el tercer municipi de la comarca del Vallès Occidental amb menys desocupats, darrera de Matadepera i Sant Cugat del Vallès.