Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Diversos actes de la festa major tindran un caire solidari

Convocada una remullada popular dins de la campanya contra la malaltia de l'ELA


Diversos actes de la festa major tindran un caire solidari

La festa major de Sant Quirze de 2014 tindrà un marcat vessant solidari. Diferents actes, sobretot els esportius, recolliran aliments per les famílies i persones més necessitades. Però, a més, com a novetat no inclosa en el programa imprés, s’ha convocat una remullada popular contra l’ELA (esclerosi lateral amiotròfica), a partir de la campanya mundial “Ice Bucket Challenge” (vegeu-ne més informació aquí).

La remullada popular serà dissabte, 30 d’agost, a la plaça Anselm Clavé, sobre les 11.15 del matí. Aquest acte s’ha afegit entre la Cursa de Cadires d’Oficina que convoca l’Associació Cultural Els Mandukos i la guerra infantil d’aigua. Qui vulgui solidaritzar-se amb aquesta causa només ha de portar ganes de mullar-se, ja que hi trobarà aigua i galledes suficients.

L'ELA, que també es coneix com la malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia degenerativa neuromuscular que afecta les cèl·lules nervioses del cervell i la medul·la espinal. Aquells qui la pateixen perden progressivament el control dels moviments dels músculs i, en molts casos, porta a la paràlisi i posterior mort del pacient.

D’altra banda, la masterclass d’spinning, que se celebra també dissabte 30 d’agost, de 10 a 12 hores al Parc de les Morisques, farà una de les dues recollides solidàries d’aliments. L’altra, serà a la cursa popular, diumenge 31 d’agost, a partir de les 10 del matí. Tothom que vulgui pot portar un quilo o litre de menjar (arròs, pasta, llegums, llet, oli...), el mateix dia de l’activitat durant la seva realització. I el mateix pot fer-se a la cursa popular.

L’aportació d’aliments no és obligatòria per inscriure’s, però l’Ajuntament i la Comissió de Festes conviden tothom a mostrar la seva solidaritat amb les famílies i les persones necessitades. De fet, poden aportar aliments totes les persones que ho desitgin, amb independència que participin a aquestes activitats.