Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

L’alcaldessa, Montserrat Mundi, reflexiona sobre les dificultats que travessa la societat i encoratja la ciutadania a decidir lliurament el futur del país

La recepció institucional emmarca el tret de sortida a la Festa Major amb un gran nombre d’assistents


L’alcaldessa, Montserrat Mundi, reflexiona sobre les dificultats que travessa la societat i encoratja la ciutadania a decidir lliurament el futur del país

L’alcaldessa, Montserrat Mundi i Mas, va donar ahir la benvinguda a la Festa Major en el marc de la recepció institucional de Festa Major, celebrada a la Masia de Can Barra.
Mundi va reflexionar sobre l’actualitat nacional i local, en el marc d’un discurs centrat en les dificultats que travessa la societat i el que això ha implicat a nivell social: “allò que ahir era posible, avui ni parlar-ne. Allò que ahir era bo, avui és dolent. Allò que ahir era intocable, avui entre tots ho fem caure. Allò que ahir era positiu, avui és negatiu. Allò o aquell que ahir era un referent, avui ja no ho és. Feu una repassada a les notícies d’aquest estiu i segurament estareu d’acord amb mi.”. Així, l’alcaldessa va aprofitar per fer una mirada enrere i recordar les grans inversions que anys enrera s’havien pogut desenvolupar, tant a nivell local com nacional, i les dificultats que això ara planteja: “tots sabem que hi ha famílies que estan perdent dia rere dia les seves propietats i, sovint, les seves il·lusions vitals. En canvi, els bancs i les caixes, salvats amb diner públic, comencen a anunciar nous resultats milionaris. I això no és just”- “El país, s’ha mobilitzat socialment, en hem mobilitzat per dir prou. Per dir prou a nivell nacional, a nivell de comunitat, a nivell de col·lectiu que vol decidir per si mateix què vol ser de gran. Catalunya, els catalans i les catalanes, seran, serem, allò que decidim lliurament”.
En aquest sentit, l’alcaldessa, va fer al·lusió a les cites electorals d’enguany: “Al maig proper, la ciutadania posarà les notes. I és sobirana. Espero que cada moment sigui vist i valorat amb l’òptica que pertoca. Nacional quan sigui decisió de país, local quan toqui valorar la feina feta al poble”. Així, i fent referència a les limitacions que el govern de l’Estat ha posat fins ara a les administracions locals, Mundi va afegir: “els propers mesos hi haurà obres i moviment perquè ara és quan es poden fer, quan tenim el finançament, via subvenció o recursos propis, perquè disposem dels projectes i perquè abans tots els ajuntaments, hem estat pràcticament intervinguts des del govern de l’Estat amb lleis, limitacions i controls, que fins i tot posen en dubte la nostra existència com a municipi”.
Després de l’anàlisi, l’alcaldessa va encoratjar tothom a continuar treballant i fent front als nous reptes: “Ens espera un curs ben complex i, de ben segur, ben sorprenent. Però també il·lusionant. I tenim molts reptes al davant. A nivell de país, dues dates: l’11 del 9 i el 9 de l’11. I després, independentment d’allò que passi, molta feina per fer. Molta feina per construir. Molta feina per ser”.
Finalment, Mundi va anunciar com a primícia que properarment es treballarà en un nou projecte que complementarà l’escola municipal de música Can Barra, fent d’aquest espai un centre de creació i producció musical i posant les eines necessàries per convertir diferents aules en bucs d’assaig.
En aquesta línia, es va presentar la cançó de la Festa Major. Un bon nombre de músics i grups de Sant Quirze, han treballat aquesta cançó que ahir es va presentar oficialment, amb un video musical, al celler de can Barra. Us podeu descarregar el video de la recepció íntegrament a l'APP de Sant Quirze: app.santquirzevalles.cat.