Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Molta participació en el primer dia d'actes de la festa major

Un pregó emocionant rememora els fets de 1714 i els posa en relació amb el context actual


Molta participació en el primer dia d'actes de la festa major

El primer dia, pròpiament dit, de la festa major va tancar-se amb una altíssima afluència de ciutadans i ciutadanes als diferents actes programats. I no van ser tan sols els actes musicals amb un gran cartell, sinó també els actes culturals. Sense anar més lluny, la Patronal es va omplir de tal forma per la projecció del documental "Pa, vi i sucre", que recorda la vida local d'abans, que ahir a la nit es mirava de fer un segon passi abans no acabi la festa major.

Els actes de la tarda a la plaça de la Vila també van ser molt concorreguts: tant la festa infantil, com la presentació d'un nou capgros i el pregó. El pregó, en particular, va resultar un acte excepcionalment emocionant, ja que va estar dedicat al record dels fets de 1714, dels quals enguany se'n compleix el Tricentenari.

El pregó va estar a càrrec del Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze i va comptar amb la presència de La Coronela de Barcelona, un grup de reconstrucció històrica que rememora la força armada que defensava la ciutat sota les ordres municipals. Amb el nom de Coronela es coneixen les milícies municipals de les principals ciutats de Catalunya durant l'Edat Moderna. Després de la derrota de l'Onze de Setembre de 1714, va ser desarmada i disolta. Els pregoners van agafar aquesta referència històrica per destacar la idea que el poble català "érem, som i serem", tot posant aquesta reflexió en el context actual i en la demanda d'una consulta per decidir el futur de Catalunya.

L'acte del pregó va incloure el desplegament de senyeres gegants per tota la plaça de la Vila i la interpretació del Cant de la Senyera i Els Segadors. L'himne nacional va ser acompanyat pel cant de nombrosos dels assistents.

I després del pregó, la cercavila popular va servir de transició cap a la zona de Can Feliu, on van començar els actes de la nit. A l'exterior del Centre Cívic es va servir la fideuada popular a uns quants centenars de persones. I tot seguit va començar un dels plats forts del cartell musical de la festa major: el concert de Gerard Quintana. El cantant gironí hi presentava el seu darrer disc, que signa conjuntament amb el guitarrista Xarim Aresté i amb el qual trenca cinc anys de silenci geogràfic. Un àlbum que surt a la llum després de l'exitosa gira del 25è aniversari de Sopa de Cabra.

I després de l'actuació de Quintana, el públic va poder gaudir de l'espectacle Los Ochenta Principales. Finalment, a la mitjanit va començar la primera jornada de la programació de Barraques. La primera nit de Barraques va veure passar per l'escenari del Parc de Can Feliu cinc grups musicals, entre ells el mític Brams.

Recordem que aquest dissabte, 30 d'agost, té una intensa programació esportiva, amb els campionats d'esports de festa major, la masterclass d'spinning i la presentació d'una nova entitat local dedicada a la marxa nòrdica, entre moltes altres. Recordeu també que algunes d'aquestes activitats tindran un caire solidari, ja que recolliran aliments que es destinaran a famílies i persones necessitades. La solidaritat també es farà present abans de la guerra d'aigua infantil a la plaça Anselm Clavé, ja que tothom que ho vulgui podrà mullar-se contra la malaltia de l'ELA (esclerosi lateral amiotròfica), a partir de la campanya mundial “Ice Bucket Challenge.

I al vespre, podreu gaudir de l'obra de teatre "Temps", de la qual n'és autor i intèrpret el televisiu Quim Masferrer. Sota la direcció de Ramon Fontserè, l'espectacle ens planteja en clau de tragicomèdia què faríem si ens quedessin 90 minuts de vida.

D'aquestes i de la resta d'activitats d'aquest dissabte en trobareu completa informació tant al bloc de la festa major, com a l'aplicació mòbil SQV, que ofereix continguts exclusius. També podeu gaudir d'un ampli reportatge dels actes del 29 d'agost en aquests àlbums de Flickr: cliqueu aquí i aquí.