Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Sant Quirze continua vivint la festa major amb gran intensitat

Els espais de diversos actes queden desbordats davant la gran afluència de públic


Sant Quirze continua vivint la festa major amb gran intensitat

La jornada d'aquest 30 d'agost, la segona completa de festa major, va continuar vivint-se a Sant Quirze del Vallès amb una altíssima intensitat. Després d'una matinal esportiva amb una gran participació (vegeu-ne aqui més informació), la tarda-nit va estar presidida per actes tradicionals i culturals, l'assistència als quals va trencar totes les previsions.

Després de la lluïda actuació dels Castellers de Sabadell i de la cercavila gegantera, l'actuació del televisiu Quim Masferrer, amb l'obra teatral "Temps" va desbordar la plaça Anselm Clavé. Més de mil espectadors van gaudir del que serà segurament un dels moments culminants de la festa major: una peça teatral que planteja què faríem si, de repent, ens comuniquessin que ens queden només noranta minuts de vida.

Aquesta és la tònica fins ara dels actes de la festa major: moltíssim públic i un gran caliu ciutadà. No havia acabat encara la funció teatral, que ja arrencava "La llegenda de l'Iskariot", el correfoc a càrrec dels Diables de Sant Quirze, que omplia d'olor a pòlvora pràcticament tot el poble. I mentrestant, el parc de l'avinguda de Can Pallàs també es quedava petit amb el cinema a la fresca pels infants.

"La resposta ciutadana a tots els actes festius és enorme. Cada activitat fa goig i és molt difícil no estar-ne orgullosa", comentava la tinent d'alcalde de Serveis Personals i regidora de Festes, Mercè Vallès, ahir a la nit, en acabar l'actuació de Quim Masferrer.

També s'omplia de gom a gom l'exterior de la Masia de Can Feliu per la revetlla a l'estil tradicional, amb concert i ball, a càrrec de la Principal de la Bisbal. L'actuació de la històrica orquestra empordanesa (que enguany ha rebut el Premi Nacional de Cultura) va incloure el ball del fanalet recuperat a iniciativa del Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze.

Simultàniament al Parc de Can Feliu començava una nova nit de Barraques, la programació de festa major adreçada més específicament al jovent. Després de fer diverses activitats al llarg del dia, a la nit començaven les actuacions de diferents grups, amb AlQuadrat com a principal reclam.

Aquest diumenge

I aquest diumenge s'espera una jornada no menys intensa. De bon matí es disputarà la Cursa Popular, amb sortida i arribada a l'avinguda Pau Casals, a l'altura de l'Ajuntament. Recordeu que és una cursa solidària a la qual podeu aportar, tant si sou esportistes com públic, un quilo o un litre de queviures, que seran distruïts entre les famílies i persones necessitades de Sant Quirze.

De l'ampli programa d'aquest diumenge, 31 d'agost, en destaca també la tercera edició del concurs d'entrepans, a partir de les 16.30 hores a l'avinguda Pau Casals. La música té altre cop un paper molt destacat. A les 18 hores, a la plaça Anselm Clavé, els dos cors locals, la Societat Coral Il·lustració Artística i la Bella Quirze Band, oferiran un concert de festa major. Al mateix escenari, a les 22 hores, actuarà el grup Messengers, especialistes en gospel i molt populars per haver quedat en segon lloc al concurs de TV3 "Oh happy day". I a les 23.45 hores, a la Masia de Can Feliu, serà el torn de Cybee, un grup jove de pop-rock optimista i vitalista, que acaba de veure com un dels seus temes, "Som", és elegit cançó de l'estiu 2014 en català pels lectors de "La Vanguardia" digital.

Recordem que podeu consultar el programa complet de la festa major a l'aplicació mòbil SQV, que a més us ofereix continguts exclusius. Si no la teniu, aquí trobareu com descarregar-la. També podeu visitar el bloc de festa major, disponible en aquest enllaç.