Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Cap de setmana amb nombroses activitats culturals a Sant Quirze

Amb la segona part del documental sobre Pere Casaldàliga, una presentació d'un llibre i una sessió de cinema i debat sobre el referèndum escocès


Cap de setmana amb nombroses activitats culturals a Sant Quirze

Amb l'eco de la festa major encara ressonant, arriba un nou cap de setmana a Sant Quirze carregat d'activitats culturals. Cinema, llibres, història i debat seran els protagonistes d'aquesta darrera cua de la festa major.

Presentació del llibre "Tres memòries i un naixement"

Dissabte, 6 de setembre, a les 12 hores, la sala històrica de La Patronal (avinguda Pau Casals 86) acollirà la presentació del llibre "Tres memòries i un naixement", del qual són autors Salvador Domènech i Ona Domènech, i que ha publicat Pagès Editors. Presentarà l'acte Jaume Castella, membre del Grup d'Investigació i Història de Sant Quirze.

Cinema-debat sobre el referèndum escocès

Dissabte, 6 de setembre, a les 17 hores, a la sala històrica de La Patronal (avinguda Pau Casals 86), tarda de cinema i debat sobre l'imminent referèndum sobre la independència d'Escòcia, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana. L'activitat començarà amb la projecció de la pel·lícula "Braveheart" (Estats Units, 1995). Aquest film, dirigit i protagonitzat per Mel Gibson, retrata la figura històrica de William Wallace, patriota escocès que va liderar la resistència contra l'ocupació anglesa d'Escòcia al tombant dels segles XIII i XIV. Tot seguit, cap a les 8 del vespre, hi haurà un debat amb la participació de Graham Stewart que ens donarà detalls de com s’ha gestat el procés i dels paral·lelismes amb el cas català. Finalment, hi haurà una degustació de whisky escocès.

Segona part de la pel·lícula "Descalç sobre la terra vermella"

Diumenge, 7 de setembre,a les 19 hores i també a la sala històrica de La Patronal (avinguda Pau Casals 86), es projectarà la segona part de la pel·lícula "Descalç sobre la terra vermella". Emesa per TV3 com una minisèrie de dos capítols, narra la vida de Pere Casaldàliga (Balsareny, 1928)., bisbe de Sao Félix do Araguaia, a l'estat brasiler de Mato Grosso. Vinculat a la teologia de l'alliberament i defensor dels drets dels menys afavorits, Casaldàliga és conegut com el bisbe dels pobres. La primera part del film va projectar-se el passat 30 d'agost, dins de la festa major, en un acte organitzat per l'Ateneu del Món. En acabar la projecció de la segona part podrà veure's també un documental sobre els continguts de la pel·lícula.