Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Més de 3.500 infants es preparen per començar el nou curs escolar a Sant Quirze del Vallès

Un 96,12 % d’alumnes de P3 estan matriculats a les escoles del municipi


Més de 3.500 infants es preparen per començar el nou curs escolar a Sant Quirze del Vallès

El proper dia 15 de setembre comença el curs escolar 2015-2015. Un 96,12% d’alumnes de P3 s’ha matriculat a les escoles del poble, el que suponen 248 infants, d’un total de població de 258. Aquestes cifres se sumen als 2.308 alumnes de 3 a 12 anys matriculats a les sis escoles d’educació infantil i primària i els 765 alumnes al centre de secundària. També s’estrenaran amb el nou curs 121 alumnes de l’escola bressol municipal El Patufet.

A banda, cal sumar-hi 151 alumnes entre infants i adults que iniciaran les classes a l’escola municipal de Musica Can Barra, Així com gairebé els 400 del Centre Municipal de Formació d’Adults l’Olivera. A aquestes xifres cal sumar-hi els cursos de català per a adults que imparteix l’Oficina de Normalització Lingüística, encara per concretar. En total, més de 3.500 infants que començaran aquesta nova etapa.


Enguany, i com a novetat, la presentació institucional de la comunitat educativa tindrà lloc el proper 16 de setembre a les 13 hores a la sala d’actes de l’Escola Municipal de Música Can Barra. En el marc d’aquest acte es presentarà el projecte #SQVeduca. Es tracta d’un programa que té com a objectiu oferir a la comunitat educativa un catàleg de projectes i activitats que contribueixin a facilitar la tasca educativa dels infants i joves de Sant Quirze. Així, s’ofereixen activitats en diversos àmbits, com l’esportiu, cultural, musical o d’emprenedoria, entre d’altres. La Regidoria d’Educació ha elaborat aquesta oferta, conjuntament amb els diferents serveis municipals i entitats del municipi que hi col·laboren.

Segons que ha comentat la tinent d’Alcaldia de Serveis Personals i regidora d’Educació i Cultura, Mercè Vallès, “el nou curs comença havent posat les escoles a punt, amb actuacions de pintura, jardinería, reparacions de manteniment i inversions de millora. Unes actuacions que se sumen a altres iniciatives com noves activitats esducatives impulsades des de diferents regidories de l’Ajuntament i que complementen les activitats escolars”. En aquest sentit, cal remarcar que al pati de l’escola Pilarín Bayés s’ha dut a terme una actuació conjuntam amb el Departament d’Ensenyament, per tal de corregir les esquerdes del paviment de les entrades i sortides de l’escola al pati, entre d’altres.

Pel que fa a les activitats educatives impulsades per l’Ajuntament, es duran a terme les següents:

- Natació escolar adreçada a l’alumnat de 2on de primària
- Aules d’estudi
- Activitats per viure i conèixer la natura
- Activitats per conèixer el municipi i els seus equipaments
- Activitats per introduir-se en la Prehistòria
- Xerrades i activitats formatives per al professorat i per a mares i pares
- Activitats educatives de prevenció de l’àmbit de la salud
- Activitats per apropar-se a l’educació musical

A més d’aquestes iniciatives, les associacions de mares i pares d’alumnes desenvoluparan activitats extraescolars i els diferents casals de Nadal i estiu, recollides en convenis d’usos socials dels centres educatius i signats per les AMPA i l’Ajuntament.