Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Un curtmetratge rodat per santquirzencs i a Sant Quirze parla de la malaltia l'Alzheimer

S'ha presentat al Premi Solé Tura per a Cinema sobre Malalties del Cervell i pot ser votat a través d'internet per al premi honorífic del públic


Un curtmetratge rodat per santquirzencs i a Sant Quirze parla de la malaltia l'Alzheimer

Un grup d'aficionats a la cinematografia de Sant Quirze del Vallès ha rodat el curmetratge "19:15: l'actuació més difícil". La producció parla de la malaltia de l'Alzheimer: la idea original va sorgir a partir de les experiències familiars dels promotors. I ha estat presentada a la cinquena edició del Premi Solé Tura per a Cinema sobre Malalties del Cervell.

El curtmetratge ha estat enregistrat a diferents emplaçaments de Sant Quirze, com l'escola Taula Rodona, el Forn Valls, la llar d'avis Sant Quirze, els exteriors del Barcelona Moda Centre...

El Premi Solé Tura està convocat per la Fundació Uszheimer, la Fundació Pasqual Maragall i la productora Minimal Films. La seva finalitat és fomentar la sensibilització i la consciència social de les malalties neurològiques. El guardó porta el nom de Jordi Solé Tura (Mollet del Vallès 1930-Barcelona 2009), advocat, professor i polític, que va patir Alzheimer els darrers anys de la seva vida.

El certamen inclou un premi honorífic del públic que s'atorga per votació popular a internet. Si voleu donar suport al curtmetrarge santquirzenc ho heu de fer en aquest enllaç.Teniu temps fins al proper 15 de setembre.

El lliurament de premis es farà el 18 de setembre a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, dins dels actes del Dia Mundial de l'Alzheimer (21 de setembre).