Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

L’atur puja dues dècimes a l’agost per la caiguda d’activitat a l’estiu

Malgrat tot, el nombre d’aturats a Sant Quirze és un 12,4% inferior a fa un any


L’atur puja dues dècimes a l’agost per la caiguda d’activitat a l’estiu

L’atur a Sant Quirze del Vallès va pujar dues dècimes durant el passat mes d’agost. Concretament, va passar del 10,1% registrat el mes de juliol, a un 10,3%, pel fet de constar 14 persones més com a desocupades (de 1.046 a 1.060).

Com al juliol, la caiguda de l’activitat estiuenca al municipi ha fet créixer la desocupació. És un fet esperable, i que es repeteix any rere any, ja que molts contractes finalitzen al principi de l’estiu perquè Sant Quirze no té activitats econòmiques lligades a la temporada estiuenca. De fet, aquest fenomen ha passat a 20 dels 23 municipis de la comarca del Vallès Occidental, que tenen una situació socioeconòmica molt similar.

Malgrat tot, l’evolució general de l’atur al municipi és positiva en relació a les dades de fa un any: el descens interanual (d’agost a agost) és del 12,4%. A més, Sant Quirze continua tenint un índex d’atur netament inferior a la mitjana. És el quart municipi amb menys desocupats de la comarca del Valles Occidental i també està netament per sota de la mitjana catalana i de l’espanyola.

Per sexes, a Sant Quirze puja tant l’atur masculí com el femení han pujat, però amb el doble d’incidència en les dones.

Per segments d’edat, puja molt lleugerament el d’aturats de menys de 25 anys, puja més el d’aturats d’entre 25 i 44 anys, i baixa anecdòticament el de desocupats majors de 45 anys.

Per sectors d’activitat, a l’agost va créixer l’atur a tots els sectors, especialment als serveis a la ciutadania, els serveis al consumidor i entre les persones sense ocupació anterior. En canvi, els serveis relacionats amb l’empresa van crear ocupació a l’agost. I en termes anuals, la construcció i la indústria van continuar la reducció d’atur de mesos anteriors.