Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Aquest dilluns ha començat el curs escolar per a més de 3.500 alumnes a Sant Quirze

Demà dimarts, acte institucional d'inici de l'any acadèmic


Aquest dilluns ha començat el curs escolar per a més de 3.500 alumnes a Sant Quirze

Més de 3.500 alumnes han començat a primera hora d'aquest dilluns, 15 de setembre, el curs acadèmic 2014-2015. Les classes han començat amb tota normalitat, amb uns centres que s'han posat al dia durant l'estiu amb diferents actuacions de manteniment i millora.

Entre les accions de més volum, hi ha la reparació al pati de l'Escola "Pilarín Bayés", realitzada per corregir les esquerdes del paviment de les entrades i sortides de l’escola al pati, i una millora de vialitat pública a l'entorn de l'escola "Taula Rodona" que en facilita l'accès i la seguretat i amplia les places d'aparcament a tota la zona.

Una de les dades més rellevants del nou curs escolar és que la pràctica totalitat dels alumnes que entren al sistema educatiu a P-3 ho fan a centres de Sant Quirze. Són, en concret, el 96% (248 de 258). La tinent d'alcalde de Serveis Personals i regidora d'Educació, Mercè Vallès, considera que "aquesta és la millor prova de la confiança que les famílies tenen en els centres de Sant Quirze i, en particular, en l'ensenyament públic". Vallès afegeix que "ja sabíem que tenim uns centres educatius molt bons, però dades com la de P-3 confirma que la percepció d'aquesta qualitat és generalitzada".

Aquest dilluns, s'han incorporat 2.556 alumnes a les sis escoles d'educació infantil i primària de Sant Quirze.  També han començat les classes 765 estudiants a l'institut de secundària. A l'Escola Bressol municipal El Patufet, de la seva banda, han iniciat el curs 121 infants de 0 a 3 anys.

A aquestes xifres, cal sumar els 151 alumnes, entre infants i adults, que estudiaran a l'Escola municipal de Música Can Barra, així com gairebé els 400 del Centre Municipal de Formació d’Adults l’Olivera. També caldrà afegir-hi els alumnes dels cursos de català per a adults que imparteix l’Oficina de Normalització Lingüística, el nombre dels quals encara per concretar.

Recordem que aquest dimarts, 16 de setembre, se celebrarà l'acte institucional d'inici del curs acadèmic. Tindrà lloc, a la 1 del migdia, a l'Escola municipal de Música, al recinte de la Masia de Can Barra (Passeig de Can Barra s/n). En el marc d’aquest acte es presentarà el projecte #SQVeduca. Es tracta d’un programa que té com a objectiu oferir a la comunitat educativa un catàleg de projectes i activitats que contribueixin a facilitar la tasca educativa dels infants i joves de Sant Quirze. Així, s’ofereixen activitats en diversos àmbits, com l’esportiu, cultural, musical o d’emprenedoria, entre d’altres. La Regidoria d’Educació ha elaborat aquesta oferta, conjuntament amb els diferents serveis municipals i entitats del municipi que hi col·laboren.