Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Canvis al carril bus-VAO de la C-58, per anar i tornar de Barcelona

S'hi podrà circular en els dos sentits, les 24 hores del dia tots els dies de l'any


Canvis al carril bus-VAO de la C-58, per anar i tornar de Barcelona

Aquest passat dilluns, 15 de setembre, va tornar a obrir el carril bus-VAO de l'autopista C-58, amb una nova regulació de circulació. Les tipologies de vehicles que hi poden passar són, però, les mateixes. És una informació d'interès per als santquirzencs i les santquirzenques ja que els desplaçaments de Sant Quirze a Barcelona, i a l'inrevès, són dels més freqüents al municipi.

A partir d'ara, el carril bus-VAO estarà obert en els dos sentits de la marxa de forma permanent, les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, per a tots aquells vehicles que actualment estan autoritzats a utilitzar-lo. La velocitat de la infraestructura estarà limitada a 90 km /hora.

L’ampliació de l’horari i de disponibilitat del carril té com a objectiu augmentar l’ocupació mitjana dels vehicles, que actualment en aquest accés encara se situa en un 1,4 persones per vehicle sobre un màxim de 5. És una alternativa que  permet estalviar cues als ciutadans i augmentar el  seu confort en la conducció.

En aquesta mateixa línia de treball, la utilització progressiva i creixent  del bus-VAO es tradueix en una millora de la seguretat viària dels desplaçaments laborals in missió i in itinere, els quals estan registrant a l’actualitat un increment com a conseqüència d’una possible nova etapa postcrisi.

Condicions d’ús de la infraestructura

Un cop finalitzades les obres d’adequació al nou model de funcionament, el vial s’ha habilitat per a la bidireccionalitat i ha quedat estructurat en dos carrils de 3,2 metres, un per cada sentit, i una franja central, de 0,6 metres, exclosa al trànsit delimitada amb una doble línia contínua rugosa. A més, s’ha reforçat la senyalització vertical i les marques viàries, i s’ha construït un nou accés d’entrada al bus-VAO en sentit Ripollet que substitueix el de l’avinguda Meridiana.

Convé recordar que el nou model d’operativitat del carril bus-VAO no suposa cap variació en els requisits dels tipus de vehicles que poden utilitzar-lo:

-Vehicles destinats al transport públic de viatgers degudament autoritzats, els quals amb l'ampliació d'horari d'obertura de la infraestructura podran augmentar les opcions de circulació.
-Turismes o vehicles mixtos adaptats amb dos o més ocupants.
 -Motocicletes.
 -Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.
 -Vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa.