Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Sant Quirze dóna ajuts escolars a 121 famílies

Per garantir la plena escolarització dels alumnes de 3 a 16 anys del municipi


Sant Quirze dóna ajuts escolars a 121 famílies

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aprovat la concessió d’ajuts a 121 famílies del municipi amb fills en edat escolar. Els ajuts cobreixen despeses com l’adquisició de llibres i material o la participació en sortides educatives. Dotat amb 11.000 euros, aquest fons té la finalitat de garantir l’escolarització plena dels infants de 3 a 16 anys durant el curs 2014-2015.

56 famílies rebran un ajut equivalent al 90% del cost total dels llibres escolars, fins a un màxim de 150 euros. La resta de famílies (65) rebran un ajut de 55 euros per a material escolar i sortides educatives. En tots dos casos, els diners es lliuraran directament al centre on estudiï l’alumne. Les famílies el rebran en espècie (material, llibres, sortides…) i assumiran la diferència de preu que pugui existir. L’ajut no podrà superar en cap cas l’import de la despesa subvencionada.

Les sol·licituds que van presentar-se han estat avaluades pels serveis socials municipals, d’acord amb els criteris de la convocatòria d’ajuts: ingressos de la unitat familiar, la seva situació sociofamiliar i la correcta escolarització de l’infant. En tots els casos, els alumnes i les famílies estan empadronades al municipi i estudien en centres educatius públics.

La regidora de Benestar i Família de l’Ajuntament, Míriam Casaramona, explica que “amb aquests ajuts volem atendre tota mena de situacions familiars que dificulten una bona escolarització dels nostres infants”. Casaramona afegeix que “aquests problemes no són nous, però la crisi els ha agreujat i n’ha fet aflorar d’altres. Tant els uns com els altres han de trobar una resposta de l’Administració, sobretot si és la més propera, perquè no pot desentendre’s de les dificultats de la ciutadania”.