Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament presenta la iniciativa #SQVEduca

Un instrument que ofereix activitats per facilitar la tasca educativa dels infants


L’Ajuntament presenta la iniciativa #SQVEduca

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha presentat el programa #SQVeduca. Una iniciativa que té com a objectiu oferir a la comunitat educativa (professorat, alumnat, mares i pares) un catàleg de projectes i activitats que contribueixin a facilitar la tasca educativa dels infants i joves de Sant Quirze.
La presentació va estar presidida ahir per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, acompanyada per la tinent d’Alcaldia de Serveis Personals i regidora d’Educació, Mercè Vallès, a més del director de Serveis Territorials d’Ensenyament, Lluís Baulenes.
Segons que ha manifestat la regidora, “es tracta d’un instrument per a la comunitat docent a l’hora de programar les activitats educatives que duran a terme durant el curs i una eina perquè les famílies puguin conèixer l’oferta educativa que oferim des de l’Ajuntament i les entitats col·laboradores”. En la mateixa línia, l’alcaldessa va destacar la important tasca que “desenvolupa la comunitat educativa i la rellevància de les activitats que connectin els escolars amb el municipi, el seu entorn i la seva identitat.”
De fet, la Regidoria d’Educació ha elaborat aquesta oferta, conjuntament amb els diferents serveis municipals i entitats del municipi que hi col·laboren, oferint un ampli ventall de propostes educatives.
El gruix d’activitats adreçades a l’alumnat té per objectiu oferir un coneixement complementari que s’obté a partir de l’ensenyament reglat i curricular a l’aula i en el seu conjunt presenten un caràcter transversal, ja que tenen relació amb les matèries del currículum escolar dels diferents nivells educatius. Són activitats que principalment es proposen per ser programades dins d’horari lectiu, i en general es dirigiesen a un grup classe.
El programa ofereix activitats en diversos àmbits, com ara coneixement de l’entorn, esports, cooperació, salud, cultura o emprenedoria, entre molts altres. També s’hi organitza natació escolar adreçat a l’alumnat de 2n de primària, aules d’estudi, activitats per conèixer el municipi i els seus equipaments, xerrades i activitats formatives per al professorat o iniciatives per apropar-se a l’educació musical.
L’acte va finalitzar amb una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Müsica.