Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El curmetratge santquirzenc sobre l'Alzheimer guanya el guardó del públic del Premi Solé Tura

"19:15: l'actuació més difícil" va rodar-se a diferents indrets de Sant Quirze del Vallès


El curmetratge santquirzenc sobre l'Alzheimer guanya el guardó del públic del Premi Solé Tura

El curmetratge "19:15: l'actuació més difícil", rodat a Sant Quirze del Vallès, ha guanyat el premi honorífic del públic de la cinquena edició del Premi Solé Tura per a Cinema sobre Malalties del Cervell. La producció, sorgida de les experiències dels promotors (la família santquirzenca Jiménez-Avellaneda, amb la malaltia de l’Alzheimer, va ser la pel·lícula més votada.

La directora de "19:15: l'actuació més difícil" és Montserrat Avellaneda. El film narra com el temps marca les pautes en la vida d'en Cesc, un rondallaire que treballa explicant contes a nens i nenes per les escoles. La seva vida és, aparentment, molt entretinguda i agraïda. Però, en acabar la darrera actuació de la tarda, cada dia s'enfronta a la que és, sens dubte, la seva actuació més difícil, tot just quan el rellotge marca les 19:15... Podeu veure el curtmetratge clicant aquí.

El guardó va lliurar-se aquest dijous passat a la Filmoteca de Catalunya. El primer premi del jurat va recaure en el curmetratge “El cielo en el lago”, de Ruy Portillo. El segon i tercer llocs van ser, respectivament, per a “Miedo”, de Carlos de Antonio, i “El espejo humano”, de Marc Nadal. Podeu veure els diferents curts en aquest enllaç.

"19:15: l'actuació més difícil" s’ha filmat a diferents emplaçaments de Sant Quirze, com l'escola Taula Rodona, el Forn Valls, la llar d'avis Sant Quirze, els exteriors del Barcelona Moda Centre...

El Premi Solé Tura està convocat per la Fundació Uszheimer, la Fundació Pasqual Maragall i la productora Minimal Films. La seva finalitat és fomentar la sensibilització i la consciència social de les malalties neurològiques. El guardó porta el nom de Jordi Solé Tura (Mollet del Vallès 1930-Barcelona 2009), advocat, professor i polític, que va patir Alzheimer els darrers anys de la seva vida.