Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Generalitat atén la demanda de Sant Quirze i resol el problema per anar en bus a l’hospital de Terrassa

Les noves expedicions facilitaran també l’accès al campus universitari


La Generalitat atén la demanda de Sant Quirze i resol el problema per anar en bus a l’hospital de Terrassa

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha atès la major part del recurs presentat per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès sobre els canvis del servei de bus entre el poble i Terrassa (línia B8). Amb el nou servei que s’ha posat en marxa aquesta setmana, s’incrementen les expedicions en hores estratègiques al matí i al vespre, de forma que queda resolt en gran part l’accés en transport públic a l’hospital de Terrassa. A més a més, el recorregut tindrà parada al campus universitari terrassenc. I tot sense haver de pagar dos bitllets en cap cas.

Des d’aquest 22 de setembre, hi ha set noves expedicions entre Sant Quirze i Terrassa, que s’afegeixen a les tretze que funcionaven fins ara, segons ha informat la Generalitat. Aquest reforç del servei continuarà operat per l’empresa La Vallesana SA. Els horaris que s’afegeixen són els següents:

Amb sortida de Sant Quirze: 8:30 h, 9:30 h i 19:00 h

Amb sortida del Campus Universitari de Terrassa: 9:00 h, 10:00 h, 14:55 h i 19:50 h

Amb aquesta ampliació del servei, serà possible anar a l’Hospital i a la Universitat i es podrà continuar enllaçant per arribar fins al centre de Terrassa. Però es podrà fer servir el mateix bitllet per transbordar. La Generalitat ja havia resolt de bon començament aquesta anomalia, però ara la solució queda consolidada.

“L’empresa explotadora va voler eliminar la línia per la seva ocupació. Però ens vam plantar. També ens vam negar a admetre la proposta de la Generalitat i de la companyia de reduir expedicions i cobrir les que quedessin amb altres tres línies”, explica Toni Rebolleda, tinent d’alcalde de Serveis Urbans, Manteniment i Transports de l’Ajuntament de Sant Quirze.

Rebolleda afegeix que “un factor decisiu en aquesta lluita ha estat que vam detectar que hi ha un flux de mobilitat entre Sant Quirze i el Campus de Terrassa i que la reducció del servei creava un problema afegit”.

El tinent d’alcalde conclou que “finalment, la Generalitat ens dóna la raó en la major part de les nostres demandes i incrementa les expedicions, que permetran anar a l’Hospital, a la Universitat i a Terrassa. I amb el mateix bitllet en els transbordaments”.