Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Sant Quirze inaugura la Setmana Cultural de la Gent Gran

L’alcaldessa destaca la importància dels valors que transmet aquest col·lectiu


Sant Quirze inaugura la Setmana Cultural de la Gent Gran

El Casal d’Avis va acollir ahir la inauguració institucional de la Setmana Cultural de la Gent Gran. L’acte va estar presidit per l’alcaldessa, Montserrat Mundi, acompanyada per la regidora de la Gent Gran, Míriam Casaramona, la presidenta del Casal d’Avis, Elvira Cervantes, i el president de la Llar de la Gent Gran de les Fonts, Artur Travessa.
L’alcaldessa va destacar que enguany, i com a novetat, “reunim els avis i àvies no només nonagenaris, sinó de 90, 95 i 100 anys. Una mostra de l’augment de l’esperança de vida i de la qualitat de vida també. La gran majoria, la veritat, que feu molt goig. I és una sort no només poder arribar a aquestes edats tan bé, sinó poder continuar gaudint de la família i de les noves generacions, aportant la vostra saviesa i valors. En uns moments com els que vivim, l’experiència d’aquestes generacions és essencial per recordar el passat, la nostra història i la nostra identitat. Per no cometre els mateixos errors i per afrontar els nous reptes amb l’empenta i la il·lusió que es mereixen. “ Mundi també va afegir que “darrerament llegeixo en alguna campanya publicitària que per tirar endavant un nadó cal una tribu sencera. I aquí és on cada vegada més, teniu un pes essencial. Avis i àvies, besavis i besàvies... sou bàsics per a les famílies d’avui dia, on no tenim temps per a res i on el vostre suport, material, econòmic en moltes ocasions i, sobretot logístic, ajuda els joves pares a tirar endavant.”
En la mateixa línia, la regidora va animar tothom a participar en els actes de la Setmana, que s’han treballat “per arribar a tots els públics i perquè generacions diverses comparteixin estones de lleure en el marc de diferents activitats”.
Les activitats s’allargaran fins al 4 d’octubre. Ahir, la protagonista va ser l’actuació de la soprano Laia Cladellas i el piano de Miquel García, que portava per nom “Delícies líriques”. Aquest tret de sortida continuarà amb activitats variades com torneig de billar i petanca, audició de sarsuela, conferències i exhibicions de balls de saló, entre d’altres. No faltarà tampoc el tradicional homenatge  a les persones de 90, 95 i 100 anys.
Finalment, una gran passarel·la de moda clausurarà la setmana, amb col·laboracions de diversos comerços del poble.
Totes les activitats són gratuïtes i, a excepció de les indicades, la majoria se celebraran al Casal d’Avis.