Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’empresa santquirzenca Carinsa rep el premi Fidem a la Millor Empresa Familiar

El guardó ha recaigut en les germanes Martínez, directives del grup familiar


L’empresa santquirzenca Carinsa rep el premi Fidem a la Millor Empresa Familiar

La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) ha lliurat a l’empresa Carinsa, de Sant Quirze del Vallès,  el Premi FIDEM en la modalitat d’empresa familiar, en un acte que va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. El guardó ha recaigut en Vanesa i Dènia Martínez, presidenta-directora general i subdirectora general de Carinsa, respectivament.

Després de recollir el premi, Vanesa Martínez va manifestar que la “concessió d’aquest premi, contribueix a fer visible l'activitat empresarial femenina com a factor clau en l' impuls de l'economia, la creació de riquesa i d'ocupació”.
 
Carinsa (Creaciones Aromáticas Industriales SA) és una empresa fabricant d'aromes i additius per a la industria alimentària i fragàncies per a la indústria de neteja i cosmètica, així com de productes d’acollida per a l’hosteleria, amb seu a Sant Quirze del Vallès. Té el centre de producció al polígon. El 60% de la seva producció es destina a l’exportació: ven a 52 països i té 30 filials escampades pel món.

Els Premis FIDEM són un homenatge i reconeixement als èxits obtinguts i a les iniciatives dutes a terme per dones que, amb la bona gestió de les seves empreses, contribueixen al desenvolupament econòmic i social. D'altra banda, també són un model i un referent per a les noves emprenedores i una manera de posar de relleu els valors que les dones aporten al món empresarial.

Des de fa 17 anys, FIDEM escull anualment dones que han destacat professionalment en diferents àmbits empresarials. El jurat, format per empresàries i representants d'institucions, decideix entre tres candidates, la persona/empresa que considera és mereixedora de ser reconeguda en cadascuna de les categories. Es premien empresàries per la seva trajectòria professional, per llançar-se a la internacionalització,  per aportar elements innovadors, per saber aprofitar un microcrèdit per posar en marxa la seva idea empresarial, per fer arribar els seus productes arreu, o per introduir-se en sectors tradicionalment molt masculinitzats.

 

Foto: Les empresàries guardonades en les diferents categories.